Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

20 telek már elkelt a termálfaluban

Kunsziget határában a kialakítás alatt lévő termálfalu telkei egyötödének már van gazdája.
Látványterv: kattintson a képre >>
Mélyül Kunsziget határában az 1200 méter mélyre tervezett termálkút, december végére hatvan-hatvanöt Celsius-fokos vizet adhat. A kialakítás alatt lévő termálfalu telkei egyötödének már van gazdája.

Az érdeklődőknek mutatta be hétfőn az Indinvest Kft., a kunszigeti termálfalu megvalósításának gazdája a projektet a község művelődési házában, és már a helyszínen is volt mit megnézni. Öt év előkészítő munkája után kezd mindinkább körvonalazódni a termálfalu. Huszonöt hektáros területen száz telket már kiparcelláztak, készülnek a közművek, hiszen vízzel-gázzal, telefonnal, széles sávú internettel várják majd a leendő telektulajdonosokat, és persze aszfaltúttal.

A negyedet az teszi termálfaluvá, hogy termálkút tartozik hozzá, vizével termálmedencéket táplálnak, wellnessközpont épül, a mintegy öthektáros parkban lesz csónakázótó és szabad strand. Ez utóbbiak már jövő nyárra elkészülnek. A későbbiekben egy tízhektáros területre szállodákat terveznek.

A termálfalut Lendvai Ivánné, a község polgármestere és Bohner Tamás, az Indinvest Kft. igazgatója mutatta be tegnap. (A termálfalut megvalósító társaság két tulajdonosa közül az egyik maga a kunszigeti önkormányzat.)

A részletekről annyit, hogy a 750–1600 négyzetméteres nagyságú telkek egyötödét már eladták. A négyzetméterenkénti 7500–16.000 forintos ár a közművesítés mellett sok egyebet is magában foglal. A termálfürdő-lehetőséget egyebek mellett, s távlati tervben, hogy a telektulajdonosokhoz vezessék a termálvizet. A már gazdára talált húsz telek tulajdonosainak csaknem fele győri, illetve Győr környéki, de vannak befektetők Budapestről, és néhányan a határon túlról is szereztek maguknak telket Kunsziget új építési területén.

A termálfalu már elkelt telkei egyike a Calor-Sigma Kft.-é. Tulajdonosa, a már kétszeres cégalapító Szabó Imre elmondta, bruttó 5,4 millió forintot fizetett cége a telekért, szeretné, ha munkatársainak Győr közelében nyújthatna kivételes üdülési és pihenési lehetőséget. Az különösen vonzó volt számára, hogy a cégüdülőben egyszer majd a fürdőkádjukba is jó, esetleg gyógyhatású termálvizet engedhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párját ritkító ásatás Győr határában

Magyarország és a környező országok legnagyobb ismert kelta temetője található Gyirmót és Ménfőcsanak közelében. Minderre a most folyó ásatás derített fényt, amelynek során két–, két és fél ezer éves sírok kerültek elő ékszerekkel, fegyverekkel. A temetőt a Krisztus előtti IV. és I. század között, hozzávetőlegesen négyszáz évig használta a környező kelta települések többezres lakossága. Tovább olvasom