Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Veszélyes rollerek, triciklik, kisautók is fennakadtak az ellenőrzéseken - videóval

A fogyasztóvédelem 22 féle rollert, triciklit, játék gördeszkát és lábbal hajtható kisautót vizsgált, és 12 termékről állapították meg, hogy nem biztonságos.
Nem biztonságos rollereket, gyerek tricikliket és lábbal hajtható kisautókat talált vizsgálatai során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a veszélyes termékek forgalmazását megtiltották.

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint a szakemberek összesen 22 féle rollert, triciklit, játék gördeszkát és lábbal hajtható kisautót vizsgáltak, és 12 termékről állapították meg, hogy nem biztonságos.

A vizsgált rollerek közül többnél nem volt megfelelő az első kerék átmérője, illetve a kormánymarkolat kialakítása, ami veszélyezteti a stabilitást. Találtak olyan játékrollert, amelynek vázán éles élek és hegyes hegesztési varratok voltak.

A közlemény szerint a kifogásolt triciklik a stabilitás-vizsgálatoknál buktak el. Azok a termékek, amelyeket ki kell vonni a forgalomból, a vizsgálat szerint túl könnyen borulhatnak fel. Ezeknél a játékoknál is találtak a szakemberek veszélyes éleket, hegyes végződéseket, és olyan réseket, ahová a gyerekek ujja könnyen beszorulhat.

Ugyanez volt a hibája az egyik vizsgált játékautónak is, amelybe a gyerekek ujja könnyen becsípődhet.

A vizsgált játék gördeszkák mind teljesítették a szabvány követelményeit - közölte az NFH.

A termékek visszahívásáról a területileg illetékes kormányhivatalok intézkednek.

Mivel minden második termék fennakadt az ellenőrzésen, a vizsgálatokat folytatni fogják - tájékoztatott a fogyasztóvédelmi hatóság.

A vizsgált termékek listája megtalálható az NFH honlapján >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország GMO-mentességét hamarosan törvény is garantálja

A földművelésügyi miniszter törvénymódosítást terjeszt az Országgyűlés elé annak érdekében, hogy… Tovább olvasom