Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Südzucker: dupla haszon

Európa legnagyobb cukorgyártója, a Magyarországon is érdekelt német Südzucker csoport adózott eredménye 56,7 millió euró volt.

Az összeg több mint kétszerese az egy évvel korábbi 25,5 milliónak.

A csökkenő cukoreladás ellenére növekvő profitot azzal magyarázták a csoport csütörtökön kiadott beszámolójában, hogy az EU cukorpiaci szabályozásának ebben a szerkezetváltási szakaszában lényegesen alacsonyabbak voltak a költségek.

Az üzleti év első három hónapjában az adózott eredmény 159,4 millió euró volt, 7 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A harmadik üzleti negyedévben a bevétel, 1,503 milliárd euró, 4,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi 1,572 milliárdtól. Az első háromnegyed évben 4,438 milliárd euró volt a csoport bevétele, 2,9 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Csütörtökön az egész üzleti évre a bevétel szinten tartását jósolták a csoportnál 5,9 milliárd eurón, és azt ígérték, hogy az üzemi eredmény körülbelül 400 millió euró lesz az előző üzleti év 258 milliója után. Az első háromnegyed évben az üzemi eredmény 308,3 millió euró volt, 68 százalékkal több az egy évvel korábbi 183,5 milliónál.

A Südzucker érdekeltségi körébe tartozik az osztrák Agrana csoport, amelynek tagja Magyarországon az AGRANA Juice Magyarország Kft., az AGRANA Magyarország Értékesítési Kft., az INSTANTINA Hungária Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft., a Koronás Irodaház Szolgáltató Kft., a Magyar Cukorgyártó és Forgalmazó Zrt., a HUNGRANA Keményítő és Isocukorgyártó és Forgalmazó Kft. és a Hungranatrans Kft.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi húzza a megye gazdaságát: 25 cég a Top 500-ban

Az első százba csak az Audi került a legnagyobb árbevételű hazai cégek 500-as listáján, ahol további 24 megyei cég is található. Tovább olvasom