Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Tovább áradnak a Körösök

Körösök hegyvidéki vízgyűjtőterületein ismét jelentős mennyiségű csapadék hullott, ezért tovább áradnak a folyók.

AFekete-Körösön szombat hajnalban másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (KÖRKÖVIZIG) szombaton az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Fekete-Körös vízállása szombaton hajnalban Antnál elérte a 603 centimétert, ezért elrendelték a másodfokú készültséget.

Azóta a folyó óránként öt centimétert áradt, s tetőzésére szombaton, a déli órákban lehet számítani. Árad a Fehér-Körös is, elsősorban a Fekete-Körös visszaduzzasztó hatása miatt, vízszintje azonban csaknem egy méterrel alacsonyabb 350 centiméternél, ezért a folyó vízszintje nem biztos, hogy eléri az elsőfokú árvízvédelmi készültség elrendeléséhez szükséges magasságot.

A Kettős-Körös Békésnél várhatóan szombaton este éri el az 550 centimétert, s ekkor rendelik el az elsőfokú riasztást. A Berettyó Szeghalomnál, a Sebes-Körös pedig Körösladánynál áradt meg annyira, hogy szombaton reggel óta a legalacsonyabb szintű készültséget kellett elrendelni. A mellékfolyói áradása miatt emelkedik a Hármas-Körös vízszintje is. Gyománál hétfőn, Szarvasnál pedig kedden érheti el a vízoszlop magassága az elsőfokú készültségi szintet. A KÖRKÖVIZIG 340 kilométer hosszúságú árvízvédelmi vonalából első fokon 68, másod fokon pedig 36 kilométer hosszúságban védekeznek.

Az árhullám levonulása zavartalan, védekezési beavatkozásra eddig nem volt szükség.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babakocsinak ütközött egy autó Szentesen

Egy megcsúszó autó által eltalált parkoló autó a helyéről kimozdulva elsodort egy járdán tolt… Tovább olvasom