Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Tétényi: Esztergomnak elfogy a pénze

Az esztergomi önkormányzat számláin jelenleg annyi pénz van, hogy a segélyeket ki lehet fizetni. Az iparűzési adóból származó tízmillió forint körüli összegen felül az önkormányzatnak még néhány millió forintja van - mondta Tétényi Éva a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A független polgármester idézte a könyvvizsgáló véleményét, aki szerint a városnak finanszírozási gondjai lesznek a második félévben.
A polgármester a városi költségvetés első féléves előirányzatainak teljesítéséről elmondta, a hatósági bevételek meghaladták a tervezettet, ingatlaneladásokból ugyanakkor nem származott számottevő bevétele az önkormányzatnak.

A korábbi testületi ülésen a képviselő-testület egyhangúlag megszavazta, hogy a nemzetgazdasági miniszterhez fordulnak a város elleni állami inkasszó felfüggesztéséért. A minisztérium válaszában közölte, hogy a tárca vezetőjének nem áll jogában az inkasszót felfüggeszteni.

Tavaly decemberben az állam a város anyagi gondjai miatt átvette az esztergomi intézményeket, azonban az önkormányzattól inkasszóval leemeli ezen intézmények működtetési költségét, ezért a város költségvetését 1,1 milliárd forintos fedezetlen hiánnyal fogadták el.

Tétényi Éva független polgármester a mostani ülésen újra kezdeményezte, hogy a testület, felterjesztési jogával élve, kérje a törvény módosítását, azaz a felfüggesztés helyett töröljék el az inkasszót.

A testület többségét adó Fidesz-frakció nem vette az ülés napirendjére a polgármester kezdeményezését.

Olvasóink írták

 • 3. load 2012. szeptember 07. 15:04
  „2.asvel
  Nem ő irányítja, hanem a képviselő testület.
  A polgármester a szakapparátussal végrehajtatja a közgyűlés határozatait.
  Ennyi a hatalma, nem több.”
 • 2. asvel 2012. szeptember 07. 14:00
  „Szólni kellene a Polgármester Asszonynak, hogy 2 éve ő irányítja a várost és jobb lenne, ha a TV szereplések helyett dolgozna is !!”
 • 1. fityesz 2012. szeptember 06. 22:18
  „Hányingerem van ezektől a Fidesz betyároktó..Mocsadékok,nem hajlandók lemondani,inkább tönkreteszik Esztergomot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Ezen az áron nem kell az IMF-garancia - videó

Egy uniós forrás szerint "nem pontos az a lista, amely a magyar sajtóban megjelent", és amelyre hivatkozva Orbán Viktor elutasítaná a pénzügyi garancia szerződését. Tovább olvasom