Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Szijjártó: mindenki jól jár az egykulcsos adóval

Mindenki jól fog járni az egyszerű, átlátható, egykulcsos adórendszerrel - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatójára.

"A szocialisták továbbra is képtelenek belegondolni abba, hogy léteznek olyan intézkedések, amelyekkel nemcsak ők, hanem mindenki jól jár.

Márpedig az új, arányos, az elmúlt húsz év legalacsonyabb adókulcsával dolgozó, és fontos családtámogató elemeket tartalmazó adórendszerrel mindenki jól fog járni" - szögezte le a miniszterelnök szóvivője Szijjártó Péter. Hozzátette: az egyszerű, átlátható adórendszerrel "megnyílik az út a gazdasági növekedés és a családok jólétének irányába". Az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatóján Józsa István, a párt országgyűlési képviselője azt mondta, a 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadóval a kiskeresetűek egyértelműen rosszul járnak, mivel havonta 3-5 ezer forinttal kevesebbet vihetnek haza.

A 300 ezer forint bruttó vagy annál nagyobb fizetéssel rendelkezőknek - mint Józsa István megjegyezte, így a Fidesz-frakció tagjainak is - viszont jelentős kedvezményt biztosít az új rendszer. A képviselő szerint az új adórendszer hatására egy átlagos kormánypárti politikus havi 101 ezer forinttal többet vihet haza, ami azt jelenti, hogy a ciklus végéig akár egymilliárd forinttal több maradhat a fideszes parlamenti politikusoknál.

Olvasóink írták

 • 7. öszödiböszme 2010. december 20. 15:22
  „Tetvedék!!! Komolyan mondom valami über okosat szerettem volna írni. Gazdaságilag, szociálisan alátámasztva adatokkal. Sajnos csak ez jutott eszembe első blikkre: f...sz..., q.... a...!!! Ba... s.....be!!!!!”
 • 6. janika 2010. december 20. 11:47
  „Hát persze a naygpénzü politikusoknak kevesebbet kell fizetni a közösbe! A kispénzű népnek pedig nem kell fizetni semmit. Csak mis aztokat nyúzzák akik termelnek!”
 • 5. load 2010. december 19. 23:37
  „4. peet2
  Jó!
  :)”
 • 4. peet2 2010. december 19. 19:04
  „3.
  Nem csak az adóbevallással nem kell küzködni, hanem az elköltésével sem!!
  Igy rengeteg szabadideje lesz a kiskeresetüeknek.Mivel tudjuk "az idő pénz"igy "gazdagodhatnakmeg"
  /bocs de ez hozzátartozik szerintem/”
 • 3. Zoltan_76 2010. december 19. 15:29
  „A minap Nagy Anna kormányszóvivő az egyik riporternek tágra nyílt, naiv szemekkel magyarázta, hogy "még azok is jól járnak, akik több ezer forinttal kevesebbet visznek haza, mert nem kell annyit bajlódniuk az adóbevallással". Nem új keletű ez a cinizmus, más is mondta korábban (jó kétszáz éve), hogy "ha nincsen kenyerük, egyenek zsemlyét". Igaz, annak a feje sem maradt sokáig a helyén...”
 • 2. gjozsi88 2010. december 19. 14:59
  „A Matolcsy meg elismerte, hogy nem mindenki....!
  Hogy van ez?
  Egyébbként nem belegondolni kell....hanem ahogy a szocialiták is teszik,....számolni!
  Akinek 100 000 ft a bruttója annak 1% adó csökkentés, alig 1300 ft engedmény....miközben emellett volt egy adójóváírás csökkentés (15 000 ről 12000 re) azaz 3000 minusz!
  Tehát ennek az intézkedésnek az eredője az bizony minusz 2000 ft!
  Ebben még nincs bennt a járulék fél %-os emelése!

  A minimálbér emelése, ami 4, 5 %, az pont az inflációt kompenzálja......!
  Tehát a bérek reál értéken csökkennek!”
 • 1. Fürgeszarvas 2010. december 19. 14:47
  „"Mindenki jól fog járni az egyszerű, átlátható, egykulcsos adórendszerrel - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatójára."

  Igen ! De leginkább ti jártok jól ! Orbán pl. "csak" 6 millió forinttal visz többet haza az egykulcsos adóval ! Hú de qrva jó most nekünk ! Arról beszélj,hogy azokkal mi lesz ,akik 200 ezer forint alatt keresnek , mivel ők vannak többen ! Tudom ! Kompenzáljátok círka 5 ezer forinttal ! És azután mi lesz ? Megint átvertétek a népet ! Ha szerintetek Gyurcsány reggel,délben és este hazudott,akkor ti erre rá űbereltetek , mert éjjel-nappal hazudoztok !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: nevetséges a hipermarketeket sújtó büntetések összege

Nevetségesek azok a büntetési tételek, amelyek esetlegesen a hipermarketeket sújtják, ha fertőzött,… Tovább olvasom