Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Szépségek és szörnyetegek az állatkertben

Vasárnap egész napos kölyöknapon mutatkoznak be a győri állatkert új lakói, s „vendégművészként" még Brumival, a medveboccsal is találkozhatnak a látogatók.

Szombaton, amely a huszárhagyományoknak a Hősök napja, a díszes ruhába öltözött lovashuszároké volt a főszerep a győri vadasparkban: az ország legjobb hagyományőrzői gyűltek össze, hogy egy kicsit visszavigyenek mindenkit a múltba: a kétórás showműsorban a honfoglalás- és lovagkori csatákon kívül a török-magyar végvári küzdelmekbe is betekinthetett a közönség, a nap fénypontjaként pedig a látványos, a lovak és lovasok összhangjára épülő karusszelt is bemutatták a huszárok.

Annyira csúnya, hogy már szép

A mókának azonban még nincs vége: ma az egész nap a gyerekeké, akik megismerkedhetnek a nemrég duplájára növelt területű állatkert új lakóival. A legnagyobb szenzáció, egy egzotikus madárpár egyenesen az afrikai Tanzániából érkezett. Aki most színpompás, kecses, szép hangú állatokra gondol, csalódni fog, a marabu ugyanis ezen tulajdonságok egyikével sem rendelkezik. Sőt: a kopasznyakú, dögevő madár, amelyet kis rosszindulattal akár rusnyának is bélyegezhetnénk, Andréka György, az állatkert igazgatója szerint „annyira csúnya, hogy szinte már szép". Mindenesetre érdemes megnézni, hiszen igazi ritkaságnak számít kis hazánkban.

Sztárvendég vaddisznóért cserébe

Akárcsak Brumi, a medvebocs, „aki" a gödöllői filmgyárból érkezett egynapos vendégszereplésre. Mielőtt a kedves mackóarc láttán megdögönyözni támadna kedvünk, az állatkert igazgatója lehűti a lelkesedésünket: a bocs, annak ellenére, hogy pici kora óta franciaágyban alszik gazdájával, megdöbbentően kemény, s még egy izmos férfinak is méltó ellenfele lehet. Marad tehát a nézegetés, abban viszont mindenkinek része lehet, aki ma kilátogat Kiskútra. Brumi egyébként érdekes csere révén látogat Győrbe; Mukit, a győri vadaspark magányos vaddisznóját kapták meg cserébe gazdái, miután kiderült, hogy az állat teljesen antiszociális: a kifutóban született kisbárányokat egyszerűen elfogyasztotta vacsorára...
A kibővített állatkertben bemutatkoznak ma a mókás „frizurájú" skót-felföldi marhák, a virgonc gekkók és a kíváncsi pampanyúlkölykök is, s természetesen Pólát, a csimpánzlányt is megleshetik „gyerekszobájában" a látogatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha már megvettük, de...

Sokszor csak a vásárlás másnapján  jövünk rá, hogy nem is kötöttünk olyan jó boltot, mint… Tovább olvasom