Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Svédek nyerték a programozóversenyt

Véget ért a XI. BME Nemzetközi Programozóverseny.

A megmérettetés győztese a svéd balloonsRus nevű csapat lett, melynek tagjai Fredrik Niemelä, Mattias de Zalenski, Jimmy Mĺrdell. Őket szorosan követte a második és harmadik helyezett csapat, a két svéd és egy szlovák taggal Eventually_almost_surely_correct csapat, valamint néhány pont különbséggel mögöttük, a Dél-afrikai köztársaságból érkező The_Teddyborg.
A legjobb magyar csapat a negyedik helyen végző Monkey_Island lett Felföldi Zsolt Förhécz András és Pilászy Istvánnal. Az ötödik és hatodik helyen szintén magyar csapat végzett, az O.o valamint a Nemterminisztikus_fogoritmus.

A versenyt idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete szervezte az SAP Hungary Kft. főtámogatásával. Vasárnap reggel 9 órakor lezárult a XI. BME Nemzetközi Programozóverseny döntője. Az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett verseny előválogatójára közel 500 csapat mintegy 1000 versenyzője jelentkezett.

A korábbi évek döntőihez hasonlóan, az idei végső megmérettetésre az első fordulón legjobban teljesítő 27 csapat mellett a tavalyi első 3 helyezett kapott meghívást. A versenyfeladatok az előző éviekhez hasonlóan látványosak és változatosak voltak, két feladatban hardvereket is kellett programozni a versenyzőknek, egy 4-bites számítógépet a lyukkártyákhoz hasonló módon, valamint egy rajzoló plotterasztalt. Érdekes és látványos feladat volt az egymás elleni tetris játék is.

A feladatok megoldásához a kiváló és gyors kódolási képesség mellett most is összehangolt csapatmunkára és az informatika különféle területein való széleskörű jártasságra volt szükség. Az eredmények kiértékelése után délelőtt 11 órakor kezdetét vette a záróünnepség. A vándorkupát a balloonsRus néven induló svéd csapat emelhette magasba. Második helyezést ért el a Eventually_almost_surely_correct, két svéd és egy szlovák tagból álló csapat.

A harmadik helyezett pedig a dél afrikai The_Teddyborg csapat lett. A legjobb magyar csapatok a negyedik, ötödik, hatodik helyen végeztek, sorrendben: Monkey_Island, O.o, Nemterminisztikus_fogoritmus. A díjakat Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary ügyvezető-igazgatója adta át a helyezetteknek.

Az eseményt a ch24.org oldalon keresztül lehetett nyomon követni, és a záróünnepség után felkerültek az eredmények is.
A rendezvény lebonyolításában a feladatírók valamint a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületének lelkes, önkéntes tagjai segítettek.

Olvasóink írták

 • 4. pmc 2011. május 04. 13:14
  „írni olvasni tudó svédek ?”
 • 3. pmc 2011. május 03. 23:40
  „Svédek ?

  kékszemű szőkék ?

  a kettőshíd tuloldalán laknak ?”
 • 2. SC 2011. május 03. 17:40
  „Azok a "svédek"?:-)))”
 • 1. Csetneky 2011. május 03. 13:32
  „A svédek? Ez komoly? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionbaleset miatt teljes útzár a 67-es úton

Kamionbaleset miatt teljes útzár mellett folyik a műszaki mentés a 67-es úton Somogybabod és… Tovább olvasom