Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Papcsák Ferenc: nem járok luxusautóval

Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, Zugló polgármestere cáfolta azokat a médiában megjelent állításokat, ami szerint luxuskategóriájú autóval járna.

A fideszes politikus az MTI-vel vasárnap azt közölte: visszautasítja az Egyenlítő televízió mögött álló szocialisták újabb, ellene indított hazugságáradatát és rágalomhadjáratát. Az egyenlítő.blog korábban azt írta, hogy Papcsák Ferenc egy 431 lóerős luxusautót használ (egy Chrysler 300C SRT8-as gépkocsit) melynek a listaára 22 millió forint felett van.

Papcsák Ferenc azt közölte, a szocialisták most az ügyvédi irodája tulajdonában lévő, általa használt személygépkocsival kapcsolatban közölnek óriási hazugságokat. Mint fogalmazott, a gépjárművel kapcsolatban közölt információk egytől egyig valótlanok, kivéve azt, hogy a típusa Chrysler. A képviselő az MTI-nek küldött közleményében azt írta: azok a csalók, akik tisztességes emberekről hazudoznak, félrevezetik a közvéleményt.

Emlékeztetett arra, hogy több mint 5 éve ilyen típusú autóval jár. Utalt arra, hogy korábban több balesetet is szenvedett vétlen félként, ezért döntött úgy, hogy egy biztonságosabb, de nem luxuskategóriájú gépjárművet vásárol saját forrásból. Jelezte azt is, hogy bár nem lenne kötelező, nyilvános vagyonnyilatkozatában mégis szerepeltette, hogy az állampolgárok meggyőződhessenek róla: nem közpénzen vásárolt gépjárművel közlekedik.

Mint írta, a gépkocsi nem az a változat, mint amit a rágalmazók állítanak, hanem egy jóval szerényebb teljesítményű és jóval olcsóbb dieselautó. Mint fogalmazott, elkeserítőnek tartja, hogy magukat mértékadónak mondó sajtóorgánumok, ellenőrizetlenül vesznek át anyagokat zug-hírcsatornáktól. Közölte, ahogy eddig, úgy ezután is minden rágalmazó politikus, sajtóorgánum és újságíró ellen polgári és büntetőpereket indít. A pereket meg fogom nyerni és a megítélt összegeket ezután is jótékony célra ajánlom fel - fűzte hozzá Papcsák Ferenc.

Olvasóink írták

 • 8. dünnyögő 2011. március 28. 21:01
  „Az üvegzseb is csak azért van, hogy agyvérzést kapjunk a hatalmon levők pofátlanságától.”
 • 7. öszödiböszme 2011. március 28. 14:13
  „papcsák te mint tisztességes? Aki elfelejti mennyi zsét vett fel egy hónapban. Ugye megengeded, hogy szkeptikus legyek veled kapcsolatban. Kösz. A többi adófizető nevében is.”
 • 6. fióka 2011. március 28. 12:45
  „4. idegen 2011.03.28. 11:45--->majd elvesszük tőled a pénzedet és veszünk rajta egy luxuskocsit elmegyünk luxusnyaralásra vaszünk pár ingatlant belőle azt megnézem ,hogy görbülne a szád.”
 • 5. Goldmund 2011. március 28. 12:45
  „Csak annyi, hogy aki közel ül a tűzhöz, az nemcsak a törvényes juttatásaiból tud gyarapodni, hanem a bennfentes információkól, a befolyásával üzérkedve, a döntéseiért csúszópénzt elvárva. Te nem hallottál még ilyenről?
  És mivel egy éve azzal került hatalomra a Fidesz, hogy micsoda korrupt banda volt az előző, majd ők mindent rendbe tesznek - nos épp ezért még érzékenyebb a társadalom arra, hogy ők vajon törvényes, vagy törvénytelen módon gazdagodnak. Ebből pedig az is következik, hogy aki luxus életet él, azzal kapcsolatban bizony fenntartásaink lehetnek, vajon biztos-e, hogy nem élt vissza a hatalmával?
  Ezért vannak a vagyonnyilatkozatok is.”
 • 4. idegen 2011. március 28. 11:45
  „És mi közötök hozzá hogy milyen autóval jár ?”
 • 3. fióka 2011. március 28. 10:32
  „Milliós fizetés mellé lakás is jár az államtitkároknak

  Milliós fizetés mellé lakás is jár az állami vezetőknek. A Blikk kiderítette, éppen egy tucat államtitkárnak biztosítanak a tárcák szolgálati lakást. Egy-egy otthon havi átlagos bérleti díja 216 ezer, így évi közel 21 millióba kerül az államtitkárok elhelyezése.

  Ezt sem verik nagydobra

  A 12 államtitkár közül egyébként tízen a parlamentnek is tagjai, vagyis 997 ezer forintos fizetésük mellé 231 ezer forintos képviselői tiszteletdíjukat is felvehetik, így havi 1,2 milliós fixre számíthatnak. Jobban járnak azzal is, hogy államtitkárként több mint 200 ezerért bérlik a tárcák nekik az ingatlanokat, hiszen képviselőként "csak" 116 ezer forintos lakhatási támogatásra lennének jogosultak, amiből valószínűleg nem telne túlságosan fényűző ingatlanokra.
  A legterebélyesebb, 158 négyzetméteres "szolgálati otthont" Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára kapja. De 100 négyzetméter feletti lakásban térhet nyugovóra Kontrát Károly belügyi államtitkár, Szőcs Géza (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) és Szabó Erika (KIM) is. "Összehúznia" leginkább Völner Pálnak (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) kell magát, ő ugyanis beérte egy 63 négyzetméteres kéglivel is. A 12 ingatlan közül csak négy állami tulajdonú, nyolcat magánszemélyektől bérelnek a tárcák.
  A Blikk meg szerette volna tudni, kik azok a magánszemélyek, akik kiadják lakásukat a tárcáknak, ám a KIM állítása szerint erről nem árulhattak el részleteket. Nem írták meg azt sem, melyik fővárosi kerületekben találhatóak az államtitkári vackok.
  Egyébként maguk az állami vezetők sem verik nagydobra, hogy szolgálati lakásban élnek. Bár minden államtitkárnak nyilvános vagyonnyilatkozatot kell tennie, közülük egyedül csak Szűcs Erika tüntette fel a bérelt szolgálati lakását a dokumentumban, a többiek talán nem akartak kérkedni a közpénzen bérelt otthonokkal, mindenesetre a hivatalos dokumentumból kihagyták őket.
  A Blikk információi szerint az állami tulajdonú szolgálati lakások jó része Budán található.
  Ezekért bérleti díjat nyilván nem kell fizetni, de ismerve, a környék 350-500 ezer forintos négyzetméterárait, a négy lakban 120-200 millió forintnyi közpénz nyugszik.
  A tárcák tájékoztatása szerint a 12 államtitkáron kívül még 8 minisztériumi vezető kap szolgálati ingatlant, ám hogy ők pontosan kik, és milyen lakásban helyezik el őket, arról a Blikk nem kapott felvilágosítást. Annyit tudtak meg, ők maguknak fizetik a bérleti díjat a szolgálati lakásokban.”
 • 2. Goldmund 2011. március 28. 08:18
  „Előttem szóló háté rátapintott a lényegre!
  Meg ez is érdekes: "ügyvédi irodája tulajdonában lévő, általa használt személygépkocsi..." Ha a tulajdonában levő vállalkozásé, akkor közvetve mégicsak az övé. No meg, hogy jóval szerényebb teljesítményű és olcsóbb Chrysler. Miért nem közli a típusát, ill. hogy hány éve és mennyiért vette??? Így az egész csak mellébeszélés!

  Egyébként kinek mi a luxus? A legtöbb embernek AKÁRMILYEN típusú Chrysler luxus lenne!”
 • 1. háté 2011. március 27. 21:29
  „Utalt arra, hogy korábban több balesetet is szenvedett vétlen félként,--ügyvédi irodája tulajdonában lévő, általa használt személygépkocsival kapcsolatban

  Hajjaj!-vétlen félként, ügyvédi irodával,--így könnyű.
  Innentől egy szavát sem hiszem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházi világnap - Átadták a Kállai Ferenc-életműdíjakat

Első alkalommal ítélték oda a Kállai Ferenc-életműdíjat: az elismeréssel Avar István színművészt és… Tovább olvasom