Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Őszi nagytakarítás lesz országszerte a hétvégén

Őszi nagytakarítás lesz Magyarország 2050 településén szombaton.
A településeket csúfító hulladék eltakarítása az egyik célja az október 10-ére meghirdetett "Őszi Nagytakarításnak". Az akció másik célja az emberek szemléletének formálása, a lakosság környezettudatosságának növelése - hangoztatta Horváth Jenő, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSz) alelnöke a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón.

Az OPSz immár hagyományosnak mondható akciójában idén a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM), a Települési Önkormányzatok Szövetsége (TÖOSZ) és a Hulladék Munkaszövetség (HuMusz) is részt vesz. A program szervezői az ország 2050 településén mintegy 50 ezer önkéntest várnak, akiknek aktív segítségére számítanak tágabb környezetünknek a hulladéktól való megtisztításában.

Az kezdeményezéshez a helyi polgárőr szervezeteken keresztül lehet csatlakozni. Az akció a vidéki településeken kívül természetesen a fővárosra is kiterjed. Budapesten két helyszínen lesz nagytakarítás: az egyik ilyen helyszín a Moszkva tér lesz, ahol ismert személyiségek, közműcégek, továbbá a környezetvédelmet kiemelt fontosságú kérdésként kezelő cégek mutatnak jó példát, és rendbe teszik a város egyik legforgalmasabb és így a tisztaság szempontjából az egyik legelhanyagoltabb csomópontját.

A tér megtisztítása után színes programok, vetélkedők várják az esemény önkénteseit a Millenárison. A másik helyszín a 3-as metró kispesti végállomásánál található Kiserdő; a cél itt is ugyanaz, tiszta környezetet teremteni a senki földjeként kezelt, teleszemetelt területen - mondta el Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) szóvivője. Mindkét budapesti helyszínen déli 12 órakor kezdődik a FKF. Zrt. által második alkalommal megrendezett Nagy Város Takarítás keretein belül folyó őszi nagytakarítás.

A szervezők az eseményről fényképes beszámolókat is várnak, amelyek beküldői között 15 darab kerékpárt sorsolnak ki. Az érdeklődők az eseménnyel kapcsolatos további részletekről az OPSZ www.opsz.hu honlapján tájékozódhatnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek Kolompár Orbán és öt társa ellen

A Kecskeméti Városi Ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és… Tovább olvasom