Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Megalakult a válságkezelő kormány

Bajnai Gordon miniszterelnök ma ellenjegyezte a miniszteri kinevezésekről szóló köztársasági elnöki határozatot, így megkezdhetik tevékenységüket az új miniszterek és hivatalosan is megalakult a válságkezelő kormány.

Az új kormány pénteken tartja első ülését, amelyen első olvasatban tárgyalják a Válságkezelő tervet. A frissen kinevezett miniszterek hétfőn teszik le esküjüket az Országgyűlés előtt.

A kormányfő ellenjegyzésével a Miniszterelnöki Hivatal négy államtitkárának kinevezésére is sor került a mai napon: Csizmár Gábor a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkárként, Baja Ferenc infokommunikációért felelős államtitkárként, Szigetvári Viktor a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkárként, Tordai Csaba pedig jogi és közigazgatási államtitkárként fogja ellátni feladatait a Miniszterelnöki Hivatalban. A többi minisztérium államtitkárainak kinevezésére a következő napokban kerül sor.

A kinevezéseket tartalmazó Magyar Közlöny a http://kozlony.magyarorszag.hu  holnapon már olvasható.

Olvasóink írták

 • 14. creat 2009. április 17. 11:16
  „comet 2009.04.16. 18:51
  "Bajnai kormánya illegitim, mert önkényes módon az alkotmány és választási törvények kijátszásával, a demokrácia semmibevételével került hatalomra."
  Légyszi áruld már el, mert én a jog területén nem vagyok igazán járatos, hogy mely törvényeket szegték meg az új kormány alakítása során. Mert ha ez így van, azonnal az alkotmánybírósághoz kell fordulni. Nem tűrhetjük, hogy országunknak illegitim kormánya legyen! Bár én emlékszem egy ilyen kormányra, amikor a kétéves költségvetés elfogadása után koalíciós partnerét sárbatiporta, és kissebbségben kormányzott. Gondolom, szavad annakidején is fölemelted.
  Mégegy dolog, tegnap vagy elötte nap a KE azt mondta a tv-ben, hogy a kormányalakítás törvényes. Sőt a kinevezést is aláírta. Akkor hogy is van ez az illegitim kormány?
  Vagy az illegitim módon megválasztott KE csak illegitim kormányfőt nevezhet ki?
  Segíts már eligazodni, mert össze vagyok keveredve!”
 • 13. Becsület 2009. április 17. 09:50
  „Nem is teszek kivétel egy páttal sem! Nem vagyok párttag és nem is leszek! Elemben nagyon kiábrándultam ebből az országból! Megéltem 60 évet lassan és nem mondhatom, hogy relatív jól éltem, pedig nejemmel egyetemben tisztességesen dolgoztunk/dolgozunk, nem dorbézolunk, ha valahova elmentünk pihenni, kölcsön felvétellel ment! Ja az eü.-ben dolgozunk ezt elfelejtettem!”
 • 12. Primax 2009. április 17. 09:39
  „Becsület #11-nek :
  Ezt - sajnos - mindenki így csinálja. Emlékezz : Orbán 2002-es választási bukása után a még regnáló FIDESZ kormány öt ( ! ! ! ) éves szerződéssel "betonozott be" embereket a köztisztviselői gárdába. Nem keveset, nem kevés fizetéssel.
  Ebben bizony egyforma mindkettő oldal...”
 • 11. Becsület 2009. április 17. 09:21
  „Bocsánat! Elfelejtettem! Kevesellem azt az összeget, melyet az országért sokat tevő elvtársak, elvtársnők kapnak, most, hogy távoznak! Az új embernek javasolnám, hogy emelje meg az összeget a közpénzből! A ,,nép" úgy is fizet, mint a katonatiszt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. Becsület 2009. április 17. 09:16
  „14-e ismét bebizonyította, hogy kis is a politikusok, bármilyen párthoz is tartozzanak! Tisztelet a kivételnek! Azok a politikusok, akiket a ,,nép" választott képviselőnek! Ezek után mit várnak!??.”
 • 9. AHA. 2009. április 17. 08:58
  „A libatolvaj fogja elvégezni a piszkos munkát? Igen! Piszokul a teljes csődbe taszítja pofátlanul az embereket!
  Hiszen már megtette sokakkal, az nem volt elég!
  Igaz a mondás: minél több van valakinek annál többet kíván!”
 • 8. Primax 2009. április 17. 08:48
  „Catherina #2-nek :
  Ezt kérdezzed meg a FIDESZ-től , hiszen ők mindent tudnak.
  Ugyanezt kellene csinálniuk, most a piszok munkát - megint - elvégzik helyettük.
  Ezért - is - vannak olyan csendben...
  A jelenlegi helyzetünkért őket is komoly felelősség terheli, ezt ők is tudják nagyon jól.
  Most "semmi dolguk" ( mondjuk , eddig sem nagyon szakadtak meg a munkától ), csak szépen kivárják a választás idejét és dögre nyerhetik magukat.
  Addig meg, - ahogyan eddig is tették - osztják az észt ezerrel, hülyítik és hergelik a "nép"-et.”
 • 7. Becsület 2009. április 17. 08:44
  „Hát nem röhej! Az/azok ,,teszik most rendbe" az országot akik eddig mit (is!) tettek? Ez komoly, higgyük el!??. Nem, én nem hiszek egy politikusnak sem!!! Miért! Mert bizonyítottak!!!!!!!! Undorodom már a Magyarországon folyó eseményektől! XXI. század, Európa, Uniós tagság, ,,magas" kulturáltság?”
 • 6. AHA. 2009. április 17. 08:23
  „Akkor most megint dübörögni fog a gazdaság?”
 • 5. Goldmund 2009. április 16. 20:44
  „Megalakult a kormány? Vahl Tamás visszalépett a gazdasági miniszterségtől. Akkor most hirtelen eldöntötték, hogy nem lesz ilyen miniszter? Talán okosabb lett volna, ha mindegyik visszalép, úgy igazán takarékos kormányalakítás történt volna - ez illene is egy válság közepén.”
 • 4. hunnia81 2009. április 16. 19:40
  „Hurrá.Game over.”
 • 3. comet 2009. április 16. 18:51
  „a válság egyik előidézője most átment válságkezelőbe és összerántott egy csapatot.
  Az összerántott csapat pont olyan mint amit úgy rántottak össze, van aki már ki is esett a kosárból.
  Bajnai több SZDSZ-es VIP-től is jóváhagyást kért, de a választó polgárok véleményére nem volt kiváncsi,
  akik viszont nem feledkeztek meg gátlástalansága áldozatairól.
  Bajnai kormánya illegitim, mert önkényes módon az alkotmány és választási törvények kijátszásával, a demokrácia semmibevételével került hatalomra.”
 • 2. Catherina 2009. április 16. 18:26
  „..és mi van a családi válságkezelő megoldással?”
 • 1. Duracell-copy 2009. április 16. 17:56
  „Hurrá! Mekk-mekk-mekk vagy gá-gá-gá? Lehet választani! A gazdasági miniszter ki lesz, illetve a bizottság által elutasított Ficsorral mi lesz? Végülis teljesen mindegy.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött az egyeztetés Bajnai és az SZDSZ frakció között

Érdemi tájékoztatás nélkül ért véget az egyeztetés csütörtökön délután Bajnai Gordon miniszterelök… Tovább olvasom