Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Magyar egészségügy: felhördült az internet az ápolónő panaszain

Sírva mesélte el a koraszülötteket gondozó nővér, hogy milyen körülmények között kell dolgozniuk. A riport után elárasztották a levelek és a kommentek a Házon kívül oldalát.
Az RTL Klub Házon Kívül című műsora számolt be a Péterfy Kórházban dolgozó ápolónőről, aki sírva sorolta el, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie naponta a hivatása miatt.

Több ápoló nettó 140 ezer forintot kap havonta, az RTL műsorában szereplő anya ennyi pénzért annyit dolgozik, hogy alig marad ideje arra, hogy saját gyerekével foglalkozzon.

A felkavaró riport után elárasztották a levelek és a kommentek a Házon kívül oldalát, több ápoló is írt, ők megköszönték a műsorban szereplő nőnek, hogy végre valaki nyilvánosság elé állt.

Az RTL Híradó újabb rövid riportot közölt a témáról, melyben a kórház főigazgatója cáfolta, hogy a nővérek ne kapnák meg a túlórapénzt. Hozzátette, ha mégis így történik, az ápolók értelmezik rosszul a túlóra fogalmát.

A meghazudtolt nővér ezután sírva mutatta a kamerának a túlóranyilvántartást, bizonygatva az ellenkezőjét.

Az Egészségügyi Államtitkárság szerint egy felelős kormány csak az államháztartás rendbetétele után tud béremelést ígérni. Az első lépéseken túl vannak, de állítólag vanna olyan csoportok, akikről még egyeztet a kormány.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskutyát dobtak a Szeged vasútállomás vécéjébe

A kutyusra a vasúti dolgozók találtak, akik vigyáztak rá, amíg az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere az állatot biztonságba nem helyezte. Tovább olvasom