Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Lázár: az életerős rendvédelmi dolgozókra vonatkozik a javaslat

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt években az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt nyugdíjba vonult, 57 év alatti rendvédelmi dolgozóra vonatkozik a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó fideszes kezdeményezésű alkotmánymódosítás.
A KDNP támogatja, hogy aki munkaképes korú, a munkájából származó jövedelemből éljen; az MSZP szerint a Fidesz 600 ezer ember ellen indított nyílt és agresszív támadást; az LMP frakcióvezetője szerint a Fidesz most már nyíltan arra készül, hogy "családokat fosszon ki"; a Jobbik szerint a kormány több tízezer embert küld a "megélhetési vágóhídra".

Lázár János és Balsai István fideszes képviselő pénteken terjesztette az Országgyűlés elé alkotmánymódosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki elérte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők is részesülhessenek nyugdíjban. A javaslat indoklása arra utal, hogy ez például a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozhat.

A módosítás szerint "az általános öregségi nyugdíjkorhatár elérését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető".

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában bejelentette: az elmúlt években nyugdíjba vonult, ám az öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érő, 57 év alatti rendőrökre, tűzoltókra, vám- és pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozik a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó alkotmánymódosítás. A politikus szerint a kormánynak meg kell szüntetnie a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes szolgálati nyugdíját.
Mint mondta: Magyarország nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson harmincezer életerős, munkaképes ember ellátására. Hozzátette ugyanakkor, a hétvégén megjelent eltérő értelmezésekkel szemben bányászokra, vegyészekre, zenészekre nem vonatkozik indítványuk, amely szerinte egy diszkriminatív rendelkezést számol fel. Kitért arra is, azt fogják kezdeményezni, hogy a szolgálati nyugdíjban részesülő 57 éven felüliekre ne terjedjen ki a felülvizsgálat.
Lázár János a napirend előtti felszólalása után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: céljuk, hogy a hatályos alkotmány tegye lehetővé, hogy a rendészeti dolgozók visszatérjenek a munkaerőpiacra, és az állam ajánljon nekik szolgálatot azért a pénzért cserébe, amit jelenleg kapnak.

A rokkantnyugdíjakkal kapcsolatban megerősítette, minden rokkantnyugdíj-jogosultságot felülvizsgálnak, de az általános nyugdíjkorhatár előtt öt évvel lévők esetében végig kell gondolni, az érintetteknek milyen helye van a munkaerőpiacon, a jelenleg 57 évnél fiatalabb rokkantnyugdíjasokat viszont munkavégző képességüknek megfelelő módon munkavállalásra kell kérni.

A KDNP szerint bár lesznek módosító indítványok, de támogatják, hogy aki munkaképes korú, az az ebből származó jövedelemből éljen. Rétvári Bence, a KDNP alelnöke kifejtette: a javaslat lényege, hogy a munkaképes korú, egészséges emberek a munka világába térjenek vissza és helyezkedjenek el. Kiemelte: az indítvánnyal meg szeretnék védeni azok juttatásait, akik valóban rokkantság vagy más egészségügyi okok miatt nem képesek a munkavégzésre.

Hétfőn az MSZP, majd a KDNP képviselői is kivonultak a parlament alkotmányügyi bizottságának üléséről, a két törvényjavaslat megvitatása közben. Rubovszky György KDNP-s politikus ezzel kapcsolatban az MTI kérdésére azt mondta, hogy Cser-Palkovics András ülésvezetési stílusa ellen kívántak tiltakozni, és nincs tartalmi kifogásuk a javaslat ellen.

Az MSZP szerint 600 ezer ember ellen indított nyílt és agresszív támadást a Fidesz azzal, hogy alkotmánymódosítással tenné lehetővé a korkedvezményes, korengedményes és korhatár előtti rokkantnyugdíjak csökkentését, megvonását. Mesterházy Attila sajtótájékoztatón arra szólította fel a kormánypártot, vonja vissza a javaslatot.

Az MSZP elnöke elmondta: levelet írt Schmitt Pálnak, arra kérve a köztársasági elnököt, vesse latba tekintélyét, hogy a Fidesz ne szavazza meg ezt a javaslatot, és ha mégis megteszi, az államfő ne írja alá a törvényt.

Az LMP frakcióvezetője szerint "a Fidesz most már nyíltan, bevallottan arra készül, hogy százezreknek az egzisztenciáját rendítse meg és családokat fosszon ki". Schiffer András a házbizottság hétfői ülése után újságíróknak azt is elmondta: sok család bízott a törvény szavában és akár már évtizedek óta számolt a korkedvezményes, illetve a rokkantnyugdíjjal.

"Alamuszi érvelésnek" nevezte, hogy a javaslat indoklása szerint csak azok nyugellátását vizsgálnák felül, akik munka mellett kapnak szociális ellátást. A munkaképességüket visszaszerző emberek nyugellátásának felülvizsgálatához nem kell törvényt vagy alkotmányt módosítani - hangsúlyozta, rámutatva: őket a jelenlegi jogi szabályozás szerint is felül kell vizsgálni időközönként.

A Jobbik szerint a kormány több tízezer embert és családjaikat küldi a "megélhetési vágóhídra" a javaslattal - jelentette ki sajtótájékoztatóján Bertha Szilvia. A párt szerint a Fidesz-kormány nemhogy egymillió új munkahelyet nem teremtett, hanem jelenleg 80 ezer munkahellyel kevesebb van az országban. Dolgozni pedig csak akkor lehet, ha van hol és van mit és ha az állam megteremtette a szabályozási környezetet - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. mazsi 2011. május 20. 06:55
  „Üdv fegyveres!!!
  kisvárosban lakom ott is van pl tüzoltóság ... mellettük lakom hetente ha egyszer vonulnak egész nap járdát sepernek kerítést festenek agyon vannak hajtva ,ha nem bír 25 év után dolgozni váltson pályát!!! Más embernek is szakmát kell váltani ha mszünik a mhelye vagy dolgozni nem derogál??? el lehet menni mint más embernek gyárba is dolgozni 3 műszakba minimálbérért !!! erre kössél csomót Fegyveres!!!!!!!”
 • 25. fegyveres 2011. május 19. 18:33
  „TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKET!

  Miért sajnálod a tűzoltótól, börtönőrtől, rendőrtől, katonától szolgálati nyugdíját?

  Kihúznád a tűzből a sérültet, összeszednéd a balesetes ember maradványait, kihoznád az égő gázpalackot? Lemennél a műegyetem lángoló pincéjébe és meghalnál? Emlékezz hőseidre!

  Bemennél egyedül tucatnyi elítélt közé, nap mint nap, akár egy élethossznyi büntetésnek megfelelő ideig? Először az elítélteket mentenéd a szegedi börtönben, amikor Richter kaszabol, vagy mikor leég a bútorgyár és *meghalnál? Emlékezz hőseidre!

  Helyszínelnél rendőrként húscafatok közt egy gyilkosságnál, állnál szemben egy szem társaddal 15-20 feldühödött családtaggal, eltűrnéd, hogy bárki leköphessen? Néznél szembe pl. B. Miklós (2008.02.11), vagy Engel Zoltán fegyverével - és *meghalnál?

  Emlékezz hőseidre!

  Állnál készenlétben töltött fegyverrel valamelyik szerb háború idején a határnál, gázolnál jeges vízben árvíz idején? Próbálnád hiába földre tenni a MIG-et, vagy L-39-est, rátöltenél az aknavetőre, hatástalanítanád a bombát itthon vagy Afganisztánban - és meghalnál? Emlékezz hőseidre!

  Miért megy el ötvenegynéhány, kivételesen negyvenvalahány évesen nyugdíjba a tűzoltó, börtönőr, rendőr?

  Mert a szolgálati nyugdíj nem kegy vagy kiváltság, hanem megoldás a Te védelmedre is. A célja, hogy a tűzoltó, rendőr... ne titkolja - legyen az bármely csekély fokú is - a testi, lelki károsodásait, pusztán azért, hogy ne veszítse el a munkáját! Gondold át, begörcsöl a tűzoltó "kicsit" fájós dereka, miközben cipel le a füstös lépcsőházban - akkor bizony - meghalnál! A kritikus pillanatban "bekattan" a közeg, vagy "csak" gyomorfekély miatt beléd száll egy szirénázó rendőrautó, akkor bizony - meghalnál!

  Ezekhez a hivatásokhoz közel 100%-os fizikai, és mentális állapot kell, mert a legkisebb hiba is emberéletekbe kerülhet. Erre találták ki a szolgálati nyugdíjat, és nem arra, hogy a közfigyelmet eltereljék a valós problémákról - mert most ez folyik - Te nem látod?!

  Mert ha nem teszi, később csak 6X évesen tehetné meg, hála a korábbi, és a mostani kormányok meggondolatlan intézkedéseinek!

  Mert bármily fiatal is, mentálisan, egészségileg, fizikailag károsodott, és ilyen állapotban nem lehet még hosszú évekig tűzbe rohanni, hullákat rángatni, fegyveres szolgálatot ellátni, legfőképp emberi életekről dönteni - igen a tiédről is!

  Mert a törvény ezt szavatolta amikor szolgálatba lépett!

  Mik a Kormány szolgálati életpálya tervei?

  Az eddig nem sokkal minimálbér felett kereső alkalmatlanná vált tűzoltó, katona, rendvédelmi dolgozó menjen el minimálbérért közmunka-felügyelőnek, parkőrnek, udvarosnak, hivatalsegédnek, miután a társadalom jól kihasználta őket - tényleg igazságosnak tartod?!

  Lesz ennyi alkalmas állás, s ha igen kik elől "veszik" el - lehet, hogy előled?!

  Téged nem zavarna, ha az az tűzoltó, ki eloltotta a házad, az a rendőr, aki este hazavitte a részeg lányodat, vagy esetleg megtalálta a lopott telefonod, ne adj isten a bőrödet is megmentette egykor, most éhbérért szurkálná a parkban a szemetet?

  Majd a hivatásosok titkolják betegségeiket, állapotukat, hogy ne szuperálják ki őket. De ez megbosszulja magát, ha tűzbe kell menni érted, ha el kell kapni a betörőd, vagy jó magyar szokás szerint "beszólsz" az ezek után joggal idegbeteg rendőrnek...

  Miért lázad a tűzoltó, börtönőr, rendőr amikor kevés a fizetése, és a munkája veszélyes, hiszen ennek tudatában vállalta hivatását?

  Valóban, de azt is tudta, hogy TÖRVÉNY GARANTÁLJA ha megsérül, lelkileg, fizikailag károsodik, akkor 25 év szolgálat után nem lapátra kerül, nem utcaseprő lesz, hanem méltányos nyugdíjat kap.

  Ezért van az elkeseredés, eddig csak kihasználták őket, MOST az életüket is elveszik!

  Miért lesznek egyre elkeseredettebbek, erőszakosabbak a rendvédelmi demonstrációk?

  Mert a Kormány év eleje óta nem hajlandó érdemi tárgyalásokra!

  Mert az alkotmány (az új is) ellentételezés nélkül megfosztja őket az érdekérvényesítés egyedüli hatékony eszközétől a sztrájktól!

  Mert a társadalom - részben a hatékony ellenpropaganda, és tudatos félretájékoztatás hatására - beveszi, hogy jogtalanul háborognak, és az emberek nem állnak azok mellett, akik életüket, családjuk nyugalmát, egységét áldozva szolgálják őket!

  Mert szó szerint életekről van szó!

  A közhiedelemmel ellentétben a rendőrök eddig miért vettek részt kisebb számban a demonstrációkon, és miért nem csatlakoztak a rendbontókhoz!

  Mert bíztak belügyminiszterükben - hiába!

  Mert bíztak az állampolgárokban - hiába?

  Mert legfőképp bíztak a törvényességben - úgy néz ki hiába!

  Mert felesküdtek, hogy életük árán is megvédik a közrendet, közbiztonságot - de most elveszik tőlük a jövőt, az életüket! *De vajon mit tesznek ezután?

  Miért fontolgatják mégis a rendőrök, hogy az ügyintézés lassításával, és a fokozott bírságolási, feljelentési tevékenységükkel megkeserítik az állampolgárok életét - egyébként jogsértést nem elkövetve?

  Mert nem akarnak erőszakos, törvénytelen eszközökhöz nyúlni, akkor sem, ha a Kormány erre provokálja őket!

  Mert az eddigi demonstrációk teljesen eredménytelenek voltak!

  Mert kezdenek ráébredni, ők hiába bíznak - szakmájukhoz méltóan - a jogban és a törvényességben, az országgyűlés sorra felrúgja az általános jogelveket, köztük saját, 2010-ben meghozott törvényüket, mely a visszamenőleges joghatályt tiltja!

  Mert a rendőrség válságban van, egyre inkább aktuálpolitikai kívánalmaknak szükséges megfelelniük, s nem szakmai szempontok alapján kell dolgozniuk.

  És az utolsó kérdés, jelent számodra valamit a törvényesség, az önfeláldozó szolgálat, érted való tenni vágyás, valamint a jog és igazság?

  HA IGEN, KÜLD TOVÁBB ISMERŐSEIDNEK EZT AZ E-MAILT, S TÁMOGASD MINDEN MÓDON AZ ÜGYET, MELY A TIÉD IS, RÓLAD SZÓL, HISZ A RENDVÉDELEM ÉRTED VAN!

  HA TEHETED NYOMTASD KI E FELHÍVÁST, ÉS TERJESZD BELÁTÁSOD SZERINT!

  HA MÉG KÉTSÉGEID VANNAK KÉRDEZD MEG BÁRMELYIK TŰZOLTÓT, RENDŐRT, EGYENRUHÁST, ÉREZNI FOGOD RAJTUK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ ÜGY JELENTŐSÉGÉT!

  A KORMÁNYZAT KÉPVISELŐI FÉLIGAZSÁGOKKAL KÁBÍTANAK, NÉZZ A DOLGOK MÖGÉ, NE AUTOMATIKUSAN AZ IRIGYSÉG ÉS AZ ESETLEGES RENDŐRGYŰLÖLET HATÁROZZA MEG ÁLLÁSPONTOD!

  HA LELKIISMERETED MEGENGEDI KÜLD TOVÁBB, ÉS NE FELEDD,

  EMLÉKEZZ HŐSEIDRE...!”
 • 24. SPS 2011. május 18. 11:33
  „Lázár János
  Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
  Védelmi Kabinet vezetőjének 2006. december 14-i nyilatkozata.
  forrás: fidesz.hu

  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=69546”
 • 23. pancser 2011. május 17. 22:11
  „Mindenkit irritált a korai nyugdíjba menet, kivéve az érintetteket, de azért nem akarom őket eltartani, dolgozzanak!”
 • 22. nüs 2011. május 17. 21:20
  „A király és az itteni trolljai heteken keresztül próbálta egymás ellen hergelni az embereket.
  Ki
  jelenthetjük, nem jött össze, egyre nagyobb az összefogás az emberek közt
  Ezt el Qrtátok, nem kicsit, nagyon”
 • 21. öszödiböszme 2011. május 17. 17:16
  „Még valami pancser. Azok a mocskok is loptak. De ezek a senkiháziak még törvényeket is kreáltak erre!!!!!Plusz még lopnak is. Ugyan annyit, ha nem többet!”
 • 20. öszödiböszme 2011. május 17. 17:13
  „18. pancser 2011.05.17. 16:12
  Miért kié??? <moderálva> egykulcsos szja-val, a cselédtörvénnyel stb, stb kinek tettek jót?? Persze a mszp sem volt semmi. De ezek a fírgek. Non plus ultrák ezen a téren!!”
 • 19. fegyveres 2011. május 17. 16:43
  „10. mat 2011.05.16. 21:51
  "Abban bíznak, hogy baj esetén ti mellettük álltok."
  Ha abban bíznak, akkor nagyot fognak koppanni.

  14. mazsi 2011.05.17. 06:19
  Miért nem Te voltál a hegyeshalmi Határőr Kirendeltség parancsnoka? Ha az lettél volna, most TÖRVÉNY adta jogodnál fogva Te is nyugdíjas lehetnél.

  18. pancser 2011.05.17. 16:12
  Ha a maszoposok 8 évig hülyék voltak, hagyjuk, hogy ezek is azok legyenek a társadalmi igazságosság nevében? Mikor lesz már elég?”
 • 18. pancser 2011. május 17. 16:12
  „16! "Fityesz a gazdagok pártja!" Még mindig a maoszopos lemezen serceg a tűd kedves "Losba" És az MSZP micsoda, tán a megtestesült angyalok pártja lenne? Ahogy az ügyeiket nézem elég hosszú a (Zu) schlag, szinte végtelen.”
 • 17. Vulpes 2011. május 17. 14:47
  „Induljunk el a kályhától. Mért vannak 40 éves nyugdíjas katonák, határőrök, rendőrök, tűzoltók stb.
  Mert valaki, valakik ezt lehetővé tették számukra. Pedig ezek a személyek jó sok pénzért még talán mindig tanácsadók, államtitkárok, talán még miniszterek is. A saját rossz döntéseik következményeit a becsapott állománnyal akarják lenyeletni. Senki nem hibáztatható, azért mert élt egy felkínált, számára előnyös lehetőséggel. Amely így szólt keress valamilyen mondva csinált betegséget (majd mi segítünk benne) menj el FÜV-re ott mindent elhisznek mivel ott is a mi embereink ülnek. Majd menj el nyugdíjba. Nem kell dolgozni ráadásul több lesz a nyugdíjad, mint a fizetésed. Tegyük a szívünkre a kezünket melyikünk, nem fogadta volna el ezt az ajánlatot. Na de mért volt mind erre szükség, erre is van válasz, csak ezt ugye nem hangoztatják. Először is volt egy kb. 100 000-es honvédségünk amelyet valahogyan NATO kompatibilissé kellett tenni úgy, hogy több tízezer hivatásostól valahogyan meg kellett szabadulni és akkor jött az előbb felvázolt módszer és lám meg is szabadultunk a kiképzett életerős emberektől. Nem kellett semmiféle megváltást és egyebet fizetni, mert ugye egy hivatásost nem olyan könnyű leszerelni ha Ő ezt nem akarja( Lásd HSZT 1996. évi XXXXIII. Tőrvény) amelyet épp most akarnak megváltoztatni. A Határőrséget is szét kellett verni, a módszer ugyan az. Most meg majd nézünk nagyokat nincs aki hatékonyan megvédje a határainkat. Csak egy gond van, hogy a rendőrök és a tűzoltók is a HSZT hatálya alá tartoznak és Ők sem teljesen hülyék. Csak az a baj, hogy átestünk a ló másik oldalára, az új szabályozás meg a túlsó oldalára. Jó lenne most már egyszer a lovon is ülni lehetőleg jó Magyar szokás szerint nem fordítva. A jelenlegi szabályozás sem rossz csak be kellene tartani, és munkavégzés szerint differenciálni pl.: vonulós tűzoltó vagy megelőzős (irodista) nem is beszélve a katasztrófavédelemről ahol végrehajtó állomány nincs is. Lehetne folytatni a sort csak attól tartok valaki rájön ki vagyok és akkor a jelenlegi szokásrend szerint még eljárást indítanak ellenem. A demokrácia és a szólásszabadság jegyében, lásd demonstrálók.”
 • 16. Losba 2011. május 17. 13:31
  „... további kérdéseim lézerjanóhoz:
  mi van ha időközben az a moderálva nyugdíjas tűzoltó fidesztag lett ..lex ..xy ? - lépjen ki a pártból ?

  Fityesz a gazdagok pártja , akinek muszáj betömni a 16 %- ütötte 400-500 milliárdos hiányt..ami pár tízezer
  emberhez vándorol....közben meg Magyarországon mindenki közmunkás lesz 25.000 .ért, vagy közalkalmazott , vagy nyugdíjas (70 év felett)...ettől lesz jobb a népnek!?
  Vagy csak az a cél, hogy elmenjen innen mindenki külföldre ? ...kell a hely ?”
 • 15. öszödiböszme 2011. május 17. 11:33
  „Undormány, hazug, dilettáns, senkiházi kormány. Igaz nem vártam csodát, de ez minden képzeletet felül múlt.”
 • 14. mazsi 2011. május 17. 06:19
  „Üdv mkinek de azért az sem megy hogy egy katonatiszt 38 évesen nyugdíjba menjen!!!
  Megszünt a hegyeshalmi határőrizet az akkori főnök 38 évesen nyugdíjba ment..... no comment !!!!!!”
 • 13. nüs 2011. május 17. 05:58
  „Lázár úr szerint:

  1. Öregségi nyugdíjat először is az kaphat, aki a korhatárt betöltötte. Az, hogy ez mennyi, én mondom meg.
  2. Öregségi nyugdíjat az előzőek teljesítése mellett még az kap, aki teljesíti a törvényi feltételeket. Azt, hogy mik ezek, én mondom meg. Ha azt találom ki, hogy csak a háromfejűek kapnak nyugdíjat, akkor vagy növesztesz még két fejet vagy mész a híd alá.
  3. Ha akarom, ez megelőzően is adok nyugdíjat (mert én ilyen rendes vagyok, de sok jóra azért ne számíts).
  4. Ha nem teljesíted a feltételeket, annyi nyugdíjat kaphatsz, amennyit én mondok, szociális ellátáskánt, ha jó kedvem van. Ha nincs jó kedvem, akkor nem kapsz.
  5. Ha nem teljesíted a feltételeket és még munkaképes vagy, akkor vagy kapsz nyugdíjat, vagy nem, akár elmentél már nyugdíjba, akár nem.

  Ez alól SENKI sem kivétel, csak az, aki nem akar nyugdíjat kapni SOHA ÉLETÉBEN. Csak fizetni.

  DE A FENTIEKNEK VAN EGY RÖVIDEBB FORDÍTÁSA IS. INNENTŐL AZ KAP NYUGDÍJAT, ANNYIT ÉS AKKORTÓL, AKINEK ÉN AKAROK ADNI, akár nyugdíjas, akár nem és akármennyit fizetett is be a kasszába.
  Node mi a fenének ezt alkotmányba foglalni? Tán csak nem a jogfosztás és kifosztás törvényesítése miatt?”
 • 12. Stive 2011. május 16. 22:58
  „ugyan..ugyan! Ez már bohózat... Maximum ezeket az embereket havi 28000Ft-ért küldi majd az állam dolgoztatni,közmunkába...nem hinném,hogy ennyi rendőrt,vámost...stb újra tudnak majd fizetni. Nekem jobb ötletem volna! Spórolás jelleggel vegyék el a politikusok költség térítését,bizotsági pénzeit,és mondjuk egy 20%-os leépíttést is lehetne csinálni a parlamentben....mert ha az ápolóknak,orvosoknak nem engedheti meg magának az ország a magassabb béreket,akkor a parlamentben miért szórják????”
 • 11. M... 2011. május 16. 21:55
  „Röviden : vannak akik most tapsolnak - ők lesznek a következők.
  Jogállam - jogbiztonság.”
 • 10. mat 2011. május 16. 21:51
  „fegyveres
  Ha benne vagytok, ha nem, az nem ati hibátok. Legyen szerencsétek, bár ebben én nem bíznék. Egy hete még a rendvédelmisek is biztonságba voltak. Szerintem most is hazudnak. Abban bíznak, hogy baj esetén ti mellettük álltok.”
 • 9. fegyveres 2011. május 16. 21:19
  „8. mat 2011.05.16. 21:11
  Én nem hiszem, hogy bennünket katonákat kivettek volna (meg egyébként senki mást se, csak megy a "paraszt vakítás), de ha esetleg ez igaz akkor is maradunk a rendőr, tűzoltó, vámos, börtönőr kollégák mellett a szerzett jogokért folyó harcban.”
 • 8. mat 2011. május 16. 21:11
  „roy.potens
  A rövidlátásod és az írigységeden kívül mi a bajod az általad említett esettel?
  Ha valamit tudnál 2006-ról azon kívül amit a Fidesz belétek súlykolt nem írnál ilyet. Azokon az októberi napokon a "törvénysértő" rendőrök bántalmazták a békésen tüntető embereket, akik felgyújtották a tv székházat, a rendőrségi és tv dolgozók autóit. A törvénysértő rendőrök látták hogy kollégáik törött koponyával, törtt kézzel, lábbal a földön fekszenek. Mindezt a békésen tüntetők molotov koktéljainak, vasrúdjainak, a helyszínen felszedett térköveknek köszönhették. És temészetesen a rendszerváltás óta hatalmon lévő kormányoknak, akik nem biztosítottak megfelelő felszerelést számukra. Ezekközt a FIDESZ is kormányon volt.
  Másik a törvényességi aggály.
  A rendőrrel az állam kötött egy megállapodást, melyet ma még törvény garantál. Abban az áll, hogy a szolgálatáért 25 év után nyugdíjat fog kapni. A te kormányod ezt a megállapodást rúgja most fel, pedig még a hatalomra kerülése előtt kiállt augyanezen nyugdíjjasok mellett.
  Ha téged érintene ez a dolog nem így nyilatkoznál. Ezek az emberek míg dolgoztak minimális fizetésért nem tudtak spórolni félre tenni. Nem úgy mint Pintér elvtárs aki ezalat milliárdos lett. Ennek utána nézhetsz a vagyon- nyiltkozatában. Most, mire nyugdíjba mentek, a biztosnak hitt anyagi háttérre alapozva hitelre vásároltak autót, esetleg lakást. Ha elveszik a nyugdíjat, a bank viszi a lakást, az autót az ember az asszony a gyerekek mennek az utcára. Növelve a hajléktalan munkanélküliek több százezres táborát. Ezt normális ember még irigységből sem akarhatja senkinek. A kormány kijelentette, szükség van ezen emberek munkájára, nem engedheti meg Magyarország, hogy nyugdíjat fizessen az 57 év alatti nyugdíjasoknak. Ennek ellenére a katonákat, művészeket stb. kivette ezek köréből és nekik továbbra is biztosítja ezen ellátást.
  A tisztelt kormány elsőre megszavazta az egykulcsos adórendszert, ami a társadalom 95 százalékát hátrányosan érinti. Nagyrészük ezen az ország érdekében meghozott döntés alapján 300.000-500.0000 forinttal többet visz haza havonta. Ha mindez nem elég nézz körül a törvénygyártás mestereinek művén. Csökkenő táppénz, ugyanazért a munkabérért te is dolgozhatsz heti 5,5 munkanapot, nem lesz délutános, éjszakai pótlékod, csökken az éves szabadságod és bármikor indoklás nélkül elküldhetnek a munkahelyedről.
  A javaslat alapján, ami bekerül az alkotmányba, bármikor felemelhetik az öregségi nyugdíjkorhatárt, ami még téged is érinthet. Ha netán rokkant leszel nem kapsz rokkantnyugdíjat, biztosítanak másik munkát éhbérért.
  Most azt nyilatkozták, hogy munkát biztosítanak ezeknek az embereknek, de tudok olyat aki vissza akart menni dolgozni és azt mondták neki a rendőrségen, hogy létszámstopp van. Szerinted igazat mondtak?
  Még messze nincs vége, ha neked ez kell szavazz a FIDESZ-re.”
 • 7. Losba 2011. május 16. 21:09
  „"A jobbikos Staudt Gábor úgy fogalmazott, elképedve állnak az előterjesztés előtt, amely szerinte a mindenkori államba vetett hitet fogja megingatni. Az ellenzéki képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy ha a kormányoldal szerint az államadósságot azért nem lehet újratárgyalni, mert a megkötött szerződés köti a magyar államot, akkor ugyanilyen jogon "hogy merik felbontani a szerződést, amelyet a saját állampolgáraikkal kötöttek".

  na fityisz ..hol a válasz ?

  ..miért nem a nyugdíjpénztárak "mizériája" előtt öntötték ki a nyugdíjötleteiket..nem lett volna aki átlép az államiba ?.. gerinc az van...”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden autót ellenőriznek kedden az M7-es autópálya táskai pihenőhelyénél

"Teljes kitereléses" forgalomellenőrzést tartanak a köz- és közlekedésbiztonsági helyzet javítása… Tovább olvasom