Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Kevesebb halál az utakon

Feleannyi halálos baleset történt az első félévben a megyében, mint egy évvel korábban. A sérüléssel járó karambolok száma is csökkent.A Központi Statisztikai Hivatal a héten tette közzé a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek első félévi adatait. A gyorstájékoztatóból kiderül, hogy az országban 9 százalékkal csökkent a karambolok száma 2008 azonos időszakához képest. Kimenetelük is kedvezőbb: a halálos ütközések száma 4, a súlyos sérüléssel járóké 13 százalékkal esett vissza. Az utakon 403 ember vesztette életét, 13-mal kevesebb, mint egy éve.

Az ittasan okozott balesetek száma minimális mértékben, mindössze 1 százalékkal csökkent az első félévben az országban a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

Szomorú érdekesség, hogy a meghalt sofőrök és elöl ülő utasok körülbelül fele, a hátul ülők több mint négyötöde nem használta a biztonsági övet. A balesetek kétharmadát okozták személygépkocsik, nagyjából tizedét-tizedét kerékpárosok, motorosok, illetve teherszállító járművek. Minden huszonötödik okozó külföldi állampolgár volt.

A Győr-Moson-Sopron megyei adatok kedvezőbbek az országos statisztikánál. Itt az első félévben 15 halálos baleset történt az első félévben, szemben az egy esztendővel ezelőtti 28-cal. A súlyos sérüléses ütközések száma 132-ről 118-ra, a könnyű sérüléseseké 264-ről 248-ra esett vissza. A csökkenés mindegyik kategóriát egybevetve meghaladta a 10 százalékot. Ittasság 54 sérüléses baleset hátterében volt, ami 7 százalékos apadást jelent.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bujtor István állapota javul, önállóan lélegzik

Bujtor Istvánt levették a lélegeztető gépről, már önállóan lélegzik, állapota a korábbihoz képest… Tovább olvasom