Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Hoffmann: még nem határozott a kormány a pedagógusbérekről

Az oktatási államtitkár azt mondta: nem kormánydöntés született, hanem csak egy bejelentés hangzott el.
Még nem határozott a kormány a pedagógusbérekről - írta a Magyar Hírlap Hoffmann Rózsát idézve, aki a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a szakszervezetekkel egyeztetve javaslatot készít a kormánynak.

A lap csütörtöki számában az oktatási államtitkár azt mondta: nem kormánydöntés született, hanem csak egy bejelentés hangzott el a pedagógus-életpályamodell bevezetésének lehetséges elhalasztásáról.

"Még most sem reménytelen a helyzet" - mondta Hoffmann Rózsa. Szerinte a bejelentések csak lehetőségként szóltak a pedagógusbérek emelésének elhalasztásáról, de a kormányzati szereplők keresik a megoldást. Utalt arra is, hogy a köznevelési törvényben rögzített az életpályamodell bevezetésének időpontja és a 2013-as költségvetési törvény is tartalmazza a fedezetet.

Az újságíró felvetésére, amely szerint az államtitkár már említett egy kompromisszumos megoldást, hogy 2013. szeptember 1-jével bevezetnék az életpályamodellt a béremelés nélkül is, de az állam garanciát vállalna arra, hogy 2014 januárjában visszamenőleg kifizetik a négy hónapra járó összeget, az államtitkár úgy válaszolt: "erről egyeztetni kell a szakszervezetekkel. A jövő hétre meghívtam a pedagógusok érdekvédelmi szervezeteit, hogy megismerjem az ő javaslataikat is, és feltárjam előttük az általunk kidolgozott opciókat."

"Az egyeztetés függvényében teszek javaslatot a kormánynak" - fűzte hozzá.

Kifejtette: az életpályamodell a köznevelési rendszer teljes megújításának alapja. A megújulás viszont csak akkor következhet el, ha a pedagógusok többletmunkáját elfogadható mértékben megfizetik. "A januári emelés azért jelent gondot, mert tanév közben nem lehetséges átállni egy merőben új munkaszervezési és finanszírozási rendre" – mondta Hoffmann Rózsa.

Az önkormányzati iskolák állami kezelésbe vételéről, illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szólva megerősítette, hogy a munka az eredetileg jóváhagyott ütemterv szerint halad. Az állami feladatátvétel nem jelent többletköltséget, sőt megtakarítást eredményez.

Olvasóink írták

  • 2. pozdorja 2012. október 11. 09:13
    „Mivel kormányszinten naponta változnak a hosszútávú elképzelések ezért még akár hihető is amit mond. Lefordítva hétköznapi nyelvre: gőzük nincs mit csináljanak.”
  • 1. ATXadmin 2012. október 11. 07:21
    „dehogynem csak etetik a népet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszázezerért adtak nyelvvizsgát a Corvinuson

Valódi, de ki nem érdemelt nyelvvizsgaokmányokat szerezhettek többen is a Corvinus Egyetem… Tovább olvasom