Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Gyurcsány éhségsztrájkja: Túl nagy ügy egy egyhetes tisztítókúrából!

A Fidesz szóvivője szerint nem hangzik túl izgalmasan, hogy négy középkorú férfi összeköltözik egy sátorba, a belváros közepén.
A Fidesz szóvivője szerint nem hangzik túl izgalmasan, hogy négy középkorú férfi összeköltözik egy sátorba, a belváros közepén.

Selmeczi Gabriella így kommentálta, hogy egyhetes éhségsztrájkba kezdett Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és a párt három másik tagja Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

"Talán nem kellene ekkora ügyet csinálni egy egyhetes tisztítókúrából" - írta az MTI-hez hétfő délelőtt eljuttatott közleményében a Fidesz szóvivője.

A DK-s politikusok vasárnap este kezdett akciójukkal az ellen tiltakoznak, hogy a kormánypártok előzetes regisztrációhoz akarják kötni a választási részvételt.

Korábban:

Egyhetes éhségsztrájkba kezd Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) három másik tagja Budapesten a Kossuth téren. A pártelnök ezt vasárnap késő este jelentette be a Parlament előtti téren. A volt kormányfő a TV2-nek adott interjúban azt mondta: akciójukkal az ellen tiltakoznak, hogy a kormánypártok előzetes regisztrációhoz akarják kötni a választási részvételt.

A politikus elmondta, hogy a Hét nap a szabad választásokért elnevezésű demonstráció idején sátorban fog lakni Niedermüller Péter és Molnár Csaba alelnökökkel, valamint Kolber Istvánnal, a párt képviselőjével.
A DK vezetője hozzátette, ők négyen biztosan végigcsinálják az éhségsztrájkot, de arra számítanak, hogy néhány napra mások is csatlakoznak hozzájuk.

"A drámai helyzet drámai reakciót kíván", erőteljes politikai gesztusok kellenek ahhoz, hogy a néma és apatikus választói sokaság megmozduljon - indokolta Gyurcsány Ferenc, hogy miért választották a tiltakozásnak ezt a módját.

A DK elnöke az egybegyűlt újságíróknak elmondta, lélekben próbál felkészülni az éhsztrájkra, mert nem tudja milyen érzés, ha több napig nem eszik. Az emberek nem pusztulnak bele néhány nap éhezésbe, "a dolognak ebben az értelemben nincsen tragikus végkimenetele" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, azt akarják megmutatni a választóknak, van merszük egy szenvedélyes, bizonyos mértékben önsanyargató akcióra, hogy mindenki lássa "azokkal vagyunk, akiknek elegük van Orbán világából".

Kitért arra is, hogy miután szombatig nem hagyják el a teret, ezért ő és két képviselőtársa, Molnár Csaba és Kolber István, nem vesznek részt a parlament hétfői ülésén, de a Demokratikus Koalíció más politikusai megjelennek majd a Házban.

Kérdésre válaszolva elmondta, a demonstrációt bejelentették, az ahhoz szükséges engedélyeket megkapták.

A Kossuth-szobornál vasárnap estére egy kisebb pódiumot, két nyitott oldalú és két nagyobb lakósátrat állítottak fel. A területen a DK néhány tucat szimpatizánsa gyűlt össze, a kihelyezett hangszórókból folyamatosan zene szól, míg a nyitott sátrakon magyar és angol nyelvű feliratok tiltakoznak a választást megelőző önkéntes feliratkozás terve ellen.

Gyurcsány Ferenc a TV2 Frizbi című műsorában vasárnap este levetített interjúban azt mondta: a választási részvétel előzetes regisztrációhoz kötése ellen tiltakoznak. Indoklásul hozzátette: elfogadhatatlan, hogy aki csak két nappal a szavazás előtt dönti el, hogy el akar menni voksolni, az ne vehessen részt a választáson.

Szerinte a választási feliratkozás "százezreket vagy milliókat" zár ki a választási részvétel lehetőségéből, és az is elképzelhető, hogy a kormány a regisztrációs időszak lejárta után hoz meg fájdalmas vagy felháborodást keltő intézkedéseket.

Elmondta: nem a kormányt akarja meggyőzni az igazáról, hanem a választók figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy "nagy baj van", emeljék fel a hangjukat.

A Magyar Nemzet - szocialista forrásokra hivatkozva - már a múlt héten megírta, hogy Gyurcsány Ferenc hajlandó éhségsztrájkot kezdeni a választási feliratkozás bevezetésére vonatkozó kormánypárti tervekkel szembeni tiltakozásul, ám Varju László, a DK pártigazgatója akkor azt közölte: nem hallott ilyen tervről.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség sárvári ülésén döntött arról, hogy az állam nem fog hivatalból választási névjegyzéket vezetni, hanem az állampolgárok jelezhetik választási részvételi szándékukat.

A regisztrációs időszak a tervek szerint 2013 szeptemberében kezdődik és tizenöt nappal a választások előtt zárul majd.

Olvasóink írták

110 hozzászólás
 • 110. W118 2012. szeptember 16. 15:44
  „to 108. vendéglős 2012.09.14. 20:13

  Ok,már értelek.Utálod Orbánt,vagy a Fideszt,vagy valami mást...
  Ezért semmi sem tetszik..
  Te dolgod.
  5 mondat 4 kérdés...
  Szúrjál ki mindenkivel.Regisztrálj,azután meg maradj otthon,hadd várjanak rád!
  Lehet mindenki jobban jár,hiszen Te tudatos választóként /választás,tudod,nem szavazás !/ utolsó
  pillanatban akarnád eldönteni az X helyét.Azután a végén még rossz helyre raknád az X-et a nagy sietségben...”
 • 109. ekkenekepen 2012. szeptember 15. 11:03
  „42. vadfruttik 2012.09.10. 12:43
  a helyi vicclaptól, ahol pártucat jókáder alibi-melóban terpeszkedik, mégis mit vársz?”
 • 108. vendéglős 2012. szeptember 14. 20:13
  „W118!
  Nem tettem fel más kérdést, hiszen azzal kezdtem, hogy mi a túrónak akarják erőre tudni, hogy akarok-e szavazni vagy sem? Az eddigi lista tök?letesen megfelelt és a szavazás napján eldöntöttem mit is akarok. És mi van azzal aki előregisztrál és mégse megy el? Azzal utólag kifizettetik a fa árát, amit felhasználtak a fölösleges szavazócédulához? Orbi mennyi fa árát fogja megfizetni a nemzeti konzultációs kamuzásai, munkahelyvédelmi kamulevelei miatt?”
 • 107. W118 2012. szeptember 14. 13:56
  „to 106. vendéglős 2012.09.13. 14:14
  Azt kérdezted korábban,miért korlátoznak jogaidban?
  Erre reagáltam.Azt most sem mondod miben vagy korlátozva,hanem más kérdést teszel fel.
  Mivel nem az én ötletem,koherens választ ne tőlem várj.
  Talán arra jó,hogy nem 8,5 millió szavazólapot kell kinyomtatni,hanem mondjuk 5 milliót.Vagy 3 milliót.
  Néhány erdő megmaradhat.
  Ha nem nagy fáradtság,mondd meg ,miben korlátoznak?”
 • 106. vendéglős 2012. szeptember 13. 14:14
  „W118!
  És akkor újra megkérdezem tisztelettel, hogy mire jó ez az egész előregisztráció? Én már azzal regisztráltam, hogy itt születtem, itt élek, itt adózom és szerepelek az állandó lakhelyem névsorában.”
 • 105. W118 2012. szeptember 12. 11:36
  „to 103. vendéglős 2012.09.11. 19:35

  Ha jól figyeltem,a választáshoz képest ,már előtte 6 hónappal kezdve,a választás előtt két héttel bezárólag
  regisztrálhatsz.Regisztrálsz,azután meg eldöntöd a választás napján akarsz -e választani vagy sem?
  Miben korlátoznak?
  Eddig kétfordulós volt ,kétszer mentél.
  Most egyfordulós lesz, kétszer mész.Ugyanott vagy fáradtságban.”
 • 104. Túrabakancs 2012. szeptember 11. 20:05
  „Ez az egész nem-kajálósdi nem más a DK-számára, mint egy jó kis reklám.
  Pedig a jó bornak nem kell cégér! De ez a bor avas... ott is lakott pár napot. :)”
 • 103. vendéglős 2012. szeptember 11. 19:35
  „W118! 93. Hsz.
  Eddig is tudni lehetett, hogy ki szavazott, mert jelölték a névsorban- ezt mondod. Nos, ha ez működött, akkor most majd mi a túrónak akarják előre tudni, hogy akarok-e szavazni majd? Majd a választás napján eldöntöm. Miért korlátoznának ebben? Nincs ehhez jogom?”
 • 102. embertelen 2012. szeptember 11. 18:39
  „Kedves fideszesek lehet örülni, a legtehetségesbb közzületek, a Gabika hozzászólt! Mondjuk utcahosszal lekörözi a hazug Orbán Viktort, de még így is örülhettek a szépséges küllemének!”
 • 101. Valaki 2012. szeptember 11. 13:23
  „99. Ambar 2012.09.11. 11:10

  Szerintem Gabika több embernek unszimpatikus mint Gyurcsány."

  Na ja, a rőzseszínű tobzódás óta sokan beleszerettek a böszmébe. De hogy kérkecc is ezzel...! :)))”
 • 100. Valaki 2012. szeptember 11. 13:19
  „92. Primax 2012.09.11. 09:36

  Kár fikázni, igaza van Ferinek.
  A narancsosok pedig hiába jópofáskodnak, simán mennek a levesbe hamarosan.

  Álmoggy királylány...! :))))”
 • 99. Ambar 2012. szeptember 11. 11:10
  „Szerintem Gabika több embernek unszimpatikus mint Gyurcsány.Az biztos hogy a kommunikációhoz gőze sincs ,persze a vagyon gyűjtéshez ért ,amit korrupció útján ma könnyen tehet.Gyurcsányról azért tudni kell nem vette fel miniszterelnöki fizetését !!Viktor még még állandóan növeli is.Szerintem vagyoni különbség nincs közöttük,csak az egyik be vallja a másik nem.Gyurcsány egyszer hazudott a Viktor meg folyamatosan.A mosonmagyaróvári gyárában foglalkoztatottak pedig köszönik hogy van munkájuk :Viktor már kilopta volna alóluk a gyárat is.Szóval fityisz hívek ha Gyurcsány népszerűbb lesz azt a Vikinek köszönheti ,mert már unják a sok hazugságot a korrupciót és bűnözés magas fokát.Vikinek hálásnak kell lenni Gyurcsánynak mert az ő butaságai alapján jutott a hatalomhoz ilyen arányban.Szóval eben -guba!De a két év ami eltelt már eddig, még csak kárt okozott! SOKAT!!!”
 • 98. vadfruttik 2012. szeptember 11. 10:56
  „D.Nagyot meg gyurcsókfletót említeni egy "oldalon" több mint bűn.Szegény Lajos remélem nem olvasta..”
 • 97. Eva- 2012. szeptember 11. 10:34
  „http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=161062%3Aaz-ehsegsztrajk-es-a-sajtoja&catid=71%3Aa-napi-apro&Itemid=109

  bizony!
  a csoda --fegyver már készen áll!
  akiket pedig érint:
  "Niedermüller Péter
  ,,A kormány a szegényeket, a társadalom perifériájára szorultakat, a hajléktalanokat, a rokkantakat, az időseket, a nyugdíjasokat, az elszegényedésük okán reményvesztetteket, a csalódottakat, kiábrándultakat akarja kizárni.""

  méghozzá álságosan:
  hogy önként mondjanak le eme ma még létező jogukról ilyen olyan cenzus által---
  miután a jogukon kívül semmi más feltétel számukra nem adott.még a tájékozódás feltétele sem!
  ( egyébként Lázártól tudjuk: mindenki annyit ér , amennyije van!)”
 • 96. Bodáné 2012. szeptember 11. 10:15
  „Selmeczi Gabriellának üzenem egy tisztítókúra a FIDESZRE is nagyon ráférne!!!”
 • 95. drKotász 2012. szeptember 11. 09:48
  „http://index.hu/belfold/2012/09/10/most_mar_tenyleg_vege_van_gyurcsany_ferencnek/#

  Hol a dúla?

  Megnézem még a Kossuth-szobor lépcsőjén búbánatos arccal öregasszonyokat szórakoztató Gréczy Zsoltot, Gyurcsány Sancho Panzáját, de a showt ellopja a mellett ülő D. Nagy Lajos-hasonmás. Vetek még egy pillantást a fák árnyékában állítólag épp a BBC-nek nyilatkozó Gyurcsányról, aki a klasszikus magyar politikusangolt beszéli: 30 másodperc szülőszobai hangulatú nyökörgés után egy veretes szó.

  Távozóban szintetizálok: Kik szoktak a Kossuth téren sátrazni? Szélsőségesen bogaras csoportok tagjai, ez eddig oké. Gyurcsány Ferenc eddig egész ügyesen hitette el magáról, hogy a politikai PR nagymestere, de most nagyon úgy tűnik, hogy akkor sem állnák körbe tömegek, ha megismételné kedvenc német diákom mutatványát és a fenekébe illesztett furulyán játszaná el az Oh Tannebaumot. Na most képzeljék el, hogy ennél mennyivel lelombozóbb négy éhező progresszív posztkommunista!”
 • 94. drKotász 2012. szeptember 11. 09:46
  „Az az igazság, hogy senki sem kíváncsi erre a bolondra. Már ellen tüntetni sem mennek, mert nem érdekel senkit. Van is erről egy cikk az indexen, ami mint tudjuk nem egy jobboldali lap.”
 • 93. W118 2012. szeptember 11. 09:44
  „to 81. kavezsu 2012.09.10. 20:16 Azon azért nem ártana elgondolkodnunk, milyen csapdát rejt ez az új választási javaslat??? Regisztráció , ugyan miért kell?? hogy tudni lehessen ki megy szavazni ????? ha rosszra fordul sorunk lehessen tudni kinek kell megköszönni ????? A szavazókról van jegyzék és majd mindenki eldönti ,h szavaz -e???? Eddig működött, most a regisztrációval vajon még mit akarhatnak???? ezen gondolkodjunk, mert nyilván van mögöttes oka !!!!!!"

  Hát barátom,látható,hogy te még nem voltál választáson.
  Mert akkor tudnád,hogy szépen megjelölnek a névsorban,amikor jelentkezel,és felveszed a lapokat.
  Eddig is pontosan lehetett tudni ki adta le a voksát.
  Akkor most kezdd előről kérlek,ijedjünk meg mástól.Tessék...”
 • 92. Primax 2012. szeptember 11. 09:36
  „Kár fikázni, igaza van Ferinek.
  A narancsosok pedig hiába jópofáskodnak, simán mennek a levesbe hamarosan.”
 • 91. Plakátmagány 2012. szeptember 11. 09:07
  „Ez a legcinikusabb kormány Rákosiék óta.”
110 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadon engedték a roma gárda vezetőjét

Szabadlábra helyezték szombaton azt a férfit, akit a pécsi roma önvédelmi szerveződéssel… Tovább olvasom