Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Fidesz: Bajnai legalizálná a marihuánát?

A kormánypárti politikus szerint nagyon fontos, hogy Magyarország tartson ki azon álláspontja mellett, hogy egy ilyen elképzelés nem juthat kormányprogramra.
A Fidesz szóvivője arra szólította fel Bajnai Gordont hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, valljon színt, van-e olyan paktum előkészületben, amely lehetővé tenné politikai támogatásért cserébe a marihuána legalizációjának beépítését programjukba.

Hoppál Péter kifejtette: fel kell tenni a kérdést, mire készül Bajnai Gordon, miután egy hétvégi rendezvényen, ahol felmerült a marihuána esetleges legalizációja, részt vett egyik legfőbb szövetségese, Juhász Péter, aki az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért egyik társelnöke.

A kormánypárti politikus szerint nagyon fontos, hogy Magyarország tartson ki azon álláspontja mellett, hogy egy ilyen elképzelés "nem juthat kormányprogramra". Bajnai Gordonnak színt kell vallania, van-e előkészületben olyan paktum, amely támogatásért cserébe esetleg a drog legalizációját beépítené programjukba.

Hoppál Péter azt mondta, kétmillió szülő várja a fejleményeket, és ő maga háromgyermekes családapaként is meg van döbbenve, hogy ez a kérdés felmerülhet.

Kiemelte: semmilyen politika erő Magyarországon nem léphet ilyen politikai útra, ezért felszólítják Bajnai Gordont, hogy semmilyen politikai támogatásért cserébe, semmilyen módon ne szövetkezzenek ilyen kérdésben.

Az Együtt 2014-nek nincs elfogadott drogpolitikája, közös álláspontja erről a kérdésről - mondta Bajnai Gordon hétfői sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy Juhász Péter, az Együtt 2014 társelnöke a hétvégén részt vett a marihuána orvosi célú legalizálásáról szóló párbeszéd megindítását sürgető tüntetésen. A volt kormányfő azt mondta, Juhász Péter magánemberként, velük nem egyeztetve ment oda. Bajnai Gordon kérdésre hozzátette: pártjának nincs olyan állásfoglalása, amely támogatná a drogliberalizációt, és ő személy szerint nem támogatja azt.

Kérdésre válaszolva Hoppál Péter azt mondta, ha Bajnai Gordon úgy nyilatkozott, hogy elhatárolódik ettől az iránytól, akkor ezt örömmel fogadják, de még nem hallotta, "hogy ez felmerült volna".

Az orvosi marihuána legalizálásáról szóló párbeszédet sürgetnek civilek, szervezésükben több mint kéttucatnyian jelentek meg Budapesten, az V. kerületi Városháza parkban szombaton. A szervezők elmondták, azt szeretnék, ha Magyarországon is elindulhatna egy szakmai egyeztetés a kérdésről civilek, orvosok, politikusok és szociális szakemberek között.

A rendezvényen megjelent Juhász Péter, a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség társelnöke, a Milla Egyesület korábbi vezetője is. Juhász Péter neve a könnyű drogok legalizálását célul tűző Kendermag Egyesület vezetőjeként vált ismertté.

A Fidesz szóvivője arról, hogy Bajnai Gordon országjáró körútra indul azt mondta: a Fidesz úgy ítéli meg, hogy Bajnai Gordon politikáját az emberek már jól ismerik, egy évig kormányfőként láthatták teljesítményét, amikor gyakorlatilag kizárólag az IMF-hitelre építve kormányzott. Ennek eredménye pedig ismert, olyan mélyponton a magyar gazdaság még nem volt, mint az ő kormányzása idején. Ha most megpróbálná elhitetni az emberekkel, hogy milyen kiváló gazdaságpolitikát folytatna, mindenkit óv attól, hogy bedőljenek neki.

Olvasóink írták

104 hozzászólás
 • 104. oxana 2013. április 28. 18:30
  „94. Demalgon

  Nem akartam többet hozzászólni, de az írásod pontosan tükrözi a mai helyzetet.”
 • 103. Demalgon 2013. április 28. 11:45
  „Hombre, hogyan lehet elfogadni vagy nem elfogadni azt, amit lenyomnak a torkodon, mert ők úgy gondolják, hogy ha beledöglesz is és nem érdekel a következmény, de akkor is el fogod fogadni? Nem tanitották, hogy csak akkor lehet döntést hozni, ha eldöntendő kérdést tesznek fel? Nyelvtan általános iskola!”
 • 102. machers 2013. április 27. 20:08
  „100.Santos 2013.04.27. 19:51
  Hombre!
  Te akkor érdeklődj, ha egyetlen - neked feltett - kérdésre is megpróbáltál válaszolni!”
 • 101. machers 2013. április 27. 20:06
  „99.Demalgon 2013.04.27. 19:24
  "Majd, ha le tudod vezetni,..."
  Ha ébren vagy, ne álmodozz!
  Maximum a villámot tudja levezetni. Max. arra lehetne használni. Vagy betont törni volna jó.”
 • 100. Santos 2013. április 27. 19:51
  „Demalgon,te elfogadod,vagy nem?Erre felelj,mert látom erröl nem akartok szólni.Várom válaszod.”
 • 99. Demalgon 2013. április 27. 19:24
  „Sajnalatos, sorry, hogy ilyen ál-, fél-, negyed-, vagy nyolcadmagyarok élnek ebben az országban mint te. Nem elég, hogy gyakorlatilag egyre többen tartják a mai nép zömét külföldön ostobának - joggal -, hiszen a hozzád hasonlók alkotják. Majd, ha le tudod vezetni, hogy a 10% rezsicsökkentés valóban kézzelfogható, és nincsenek hátulütői, valóban érezhető lesz és igy is marad, s nem lesz káros hatása, akkor beszélhetünk. Addig csak finoman szólva azokhoz a kocsmatöltelékekhez hasonlitasz, akik 50 sör után a kocsmában politizálnak a hülyeségről. Bocs.”
 • 98. Santos 2013. április 27. 16:09
  „Maches ,már megint sza.ba dugod az órodat.A 10 százalékos renzicsökkentést elfogadta a három testör?Enrre nagyon kiváncsi lennék.Készüljetek az ujjabb hatalmas fidesz gyözelemre,majd utánna beszélgethetünk.”
 • 97. machers 2013. április 26. 22:32
  „Hombre!
  Csak szólok.
  Ne szólózz velük, mert megint porig alázod magad.
  Nem vagytok egy súlycsoportban.
  Próbálkozz a búlvár oldalon! Ott nem futtok össze.”
 • 96. Santos 2013. április 26. 21:39
  „94.demalgon.Te már régen bebagóztálLátom load még amatör bagós.Ti csak magyarul tudtok csipkelödni,vagy esetleg sztálin papa nyelvén?”
 • 95. load 2013. április 25. 23:58
  „94. Demalgon
  "...szuhaéli nyelvhez nyúltam "
  Légy óvatos!
  Ha nem vigyázol eléggé, könnyen megharaphat.
  :)”
 • 94. Demalgon 2013. április 25. 08:04
  „A jobb oldal azt mond, amit akar. Az ilyen és hasonló cikkek, mint ez, pusztán azt erősítik meg, hogy félnek, betegesen félnek a kormányban, máskülönben nem foglalkoznának ennyit a másik párttal. Függetlenül attól, hogy mi a tényleges háttere a pártok, politikusok mögötti kapcsolatoknak (mert lehet valóságban együtt söröznek nap mint nap), ha a formáját tekintem pánikol a dakota vezér. Ha valóban annyira erős és magabiztos, mint amennyire gondolja magát a vezérkar, akkor nem kellene a saját kedves eszközükhöz, a mocskolódáshoz, sárdobáláshoz nyúlni, ahogy tették 2006-ban a 2. fordulóban. Az, hogy legalizálná-e az is ilyen beteg elmék kitalációja, hogy egyrészt legyen miről elterelni a közvélemény figyelmét, mert itt is láthatók olyan párthuszárok, akik egyből a veszettség jeleit mutatva nyáladzanak, másrészt pedig szimpla félelem a másiktól. Mert bár mocskolni lehet, de mégis abban az 1 évben jól csinálta a dolgokat, jó irányba vitte a folyamatokat. Ez az igazi irigység és fájdalom.

  Load, én a végén amúgy már szuhaéli nyelvhez nyúltam :)”
 • 93. load 2013. április 25. 02:06
  „90. Demalgon
  Itt már mindenféle exotikus nyelveken hangzanak el nyilatlozatok- csupán héberül nem - mert az önjelölt főokos ismeretei deklaráltan nem fedik le a nyelvtudomány eme területét, de senki nem szól az alapkérdésről.
  Legalizálná-e Bajnai a marihuánát?
  Ha bárkienek az a meggyőződése, hogy igen, mondja el mi erre a bizonyíték!
  Hogy az egyik szövetségese résztvett, ahol felmerült, az elég vékony érv.
  Várják meg, hogy bejelenti.
  No, akkor majd lehet lehet rá ugatni ezerrel.
  Addig - amig nem dönt ebben a kérdésben - hagyják békén!”
 • 92. load 2013. április 25. 01:49
  „53. zeta62
  Elmondanád, hogy mi ez a katyvasz?
  "Elég volt a bilderberg csoport, és a goldman sachs "pici" iránymutatása, és a kvázi szövetségesből egyetlen pillanat alatt diktátor lett kadhafi, és maga a nato törölte el.
  A bonsaivajda diktátori "kinevezése" egy ideje folyamatban van, és a fegyveres beavatkozás lebegtetése is, ahogy a zsebkatona/miniszterjelölt a polgárháborút is."”
 • 91. oxana 2013. április 24. 15:58
  „Tudtok valami mást is a személyeskedésen kívül?”
 • 90. Demalgon 2013. április 24. 15:14
  „Az lesz a legjobb mac, igazad van, hiszen kinek nem jutott értelem úgy hatnak a normális gondolkodó egyedekre, mint egy rossz lobotomia. Meg hiába kapálóznak nem lesznek mások mint azok, amik.”
 • 89. zeta62 2013. április 24. 14:44
  „I do not care about you!
  Es ist mir egal, was du schreibst!
  Je n´aime pas ce que vous écrivez!”
 • 88. machers 2013. április 24. 14:38
  „87.Demalgon 2013.04.24. 13:23
  Hagyd a fenébe!
  Szélmalomharc.”
 • 87. Demalgon 2013. április 24. 13:23
  „Nektek agyat? :D”
 • 86. zeta62 2013. április 24. 13:05
  „I do not care about you!
  Es ist mir egal, was du schreibst!
  Je n´aime pas ce que vous écrivez!

  <moderálva>”
 • 85. Valaki 2013. április 24. 11:05
  „nagyon <moderálva> vagy demizson. :))
  kérj új programot.”
104 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán: a nyomás ellenére folytatódik a rezsicsökkentés politikája

A külföldi és belföldi nyomás ellenére a Fidesz-KDNP folytatja a rezsicsökkentés politikáját -… Tovább olvasom