Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Csepeli kettős gyilkosság - Meghosszabbították a gyanúsítottak előzetes letartóztatását

A Fővárosi Bíróság kedden meghosszabbította a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását.

A bíróság közleménye szerint az előzetes letartóztatást azért hosszabbították meg november 9-ig, mert tartani lehet a gyanúsítottak szökésétől vagy elrejtőzésétől, illetve megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenlétük másképp nem biztosítható. A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagja volt.

A kettős emberöléssel kapcsolatban a BRFK két büntetőeljárást is indított 2009 januárjában: az életvédelmi osztály az emberölés miatt folytatott nyomozást a gondnokkal és a volt gazdasági igazgatóval szemben, előzetes letartóztatásuk mellett. A gazdaságvédelmi osztály pedig sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt folytatott eljárást, mely során gyanúsítottként hallgatták ki a volt gazdasági igazgatót és az iskola egyik alkalmazottját, K. Ildikót.

A BRFK egy korábbi közleménye szerint az emberölés miatt indult eljárás során a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy vagyon elleni bűncselekmények is történhettek a csepeli iskolában, és ezek az emberölés motivációjaként is szolgálhattak.

A kettős gyilkosság ügyében bűnpártolással vádolták meg a volt csepeli rendőrkapitányt. Ellene idén májusban lakásvásárlása ügyében is nyomozást indított a rendőrség hűtlen kezelés bűntette miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még tart a vizsgálat a kedd reggeli munkabaleset ügyében

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMFF) szerint nem zárható ki, hogy emberi… Tovább olvasom