Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Az APEH kiküldte ajánlatait

Nyugat-Dunántúl - Az adózóknak az idei évtől adódott lehetőségük a könnyű és gyors önadózási módra, az egyszerűsített bevallásra. Régiónkban több mint 30 ezren, megyénkben mintegy 12 ezren éltek ezzel a lehetőséggel. Az APEH ajánlatait nekik aláírva kell visszaküldeniük.
Az APEH a rendelkezésére álló információk alapján elkészítette az érintett adózói körnek szóló, egyszerűsített bevallási ajánlatokat és megkezdte azok kiküldését. Országosan csaknem 340 ezer magánszemély kérte, hogy az adóhatóság állítsa össze részére a személyi jövedelemadó bevallását, élve az egyszerűsített bevallási lehetőséggel.

A nyugat-dunántúli régióban 30.700-an küldték el a kérésről szóló nyilatkozatot, s az APEH ajánlatát április 30-ig kapják meg. Azt az adózók összevethetik a birtokukban lévő igazolásokkal. S ha az adatok egyeznek, akkor aláírva kell visszaküldeniük. Ha az adatokban eltérést észlelnek, akkor javíthatják, kiegészíthetik azokat a visszaküldés előtt. Így már érvényes is lesz a tavalyi évre vonatkozó adóbevallás.

A személyi jövedelemadó-bevallás határideje május 20., így az APEH-tól érkezett bevallási ajánlatot is addig kell visszaküldeni.

Az adózóknak az idei évtől adódott lehetőségük az egyszerűbb, könnyebb, gyorsabb önadózási módra, az egyszerűsített bevallásra. A rendszer kialakításának célja az volt, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen eltölteniük bevallásuk elkészítésével. A nyugat-dunántúli régióban a 30.700 nyilatkozatból azonban 220 nem felelt meg az előírásoknak. Az egyszerűsített adóbevallásról szóló beérkezett nyilatkozatok száma Győr-Moson-Sopron megyében 12.100. Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának tájékoztatása szerint az e-mail címet megadó, illetve az elektronikus úton nyilatkozatot adó magánszemélyek az e-mail címre, illetve a tárhelyre kapják meg azt a tájékoztatót, amely az ajánlat eléréséhez szükséges nyolcjegyű azonosító kódot is tartalmazza.

Olvasóink írták

  • 2. nane 2009. május 02. 22:38
    „Nekem is van egy ajánlatom....”
  • 1. jockey 2009. április 30. 10:43
    „Én még nem kaptam meg, pedig már április 30-at írunk. Akkor most mi van? Benéz a ló az ablakon? Vagy nekik lehet késni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadság: hogyan fizessem?

Olvasói kérdés - Alkalmazotti munkaviszonyban foglalkoztatok havi bruttó 120.000 forintos bérrel. A… Tovább olvasom