Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Aláírták a megállapodást a honvédségi dolgozók béren kívüli juttatásairól

A honvédségi altiszti és szerződéses legénységi állomány januárig visszamenőlegesen havi 10 ezer forintos illetménykiegészítésben részesült.
Hende Csaba honvédelmi miniszter és a szakszervezeti vezetők előrelépésként értékelik a honvédségi dolgozók ez évi, egyes, illetményen kívüli juttatásairól született megállapodást, amelyet kedden írtak alá a Honvédelmi Minisztériumban.

A tárca vezetője kiemelte: a Magyar Honvédség személyi állománya a múlt évben is kiemelkedően helytállt. Példaként említette, hogy a honvédségi technika, a helikopterek, a búvárok, illetve a nagy számú, jól képzett személyi állomány nélkülözhetetlen segítséget jelentett a minden idők legnagyobb dunai árvize elleni védekezésben is.

A kormány mindezeket is figyelembe véve döntött az idén arról, hogy amíg a közszolgálati életpályamodellt - azon belül is a katonait - teljes körűen be nem vezetik, a honvédségi altiszti és szerződéses legénységi állomány januárig visszamenőlegesen havi 10 ezer forintos illetménykiegészítésben részesül.

Hende Csaba azt mondta: a költségeket tekintve az idei év több tekintetben előrelépést jelent, határozott lépéseket tettek a jó irányba.
A Magyar Honvédség személyi állományának 2014. évi, egyes, illetményen kívüli juttatásairól szóló megállapodást Hende Csaba, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Zsiga Imre, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Kelemen József, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írta alá.

Czövek János azt hangsúlyozta: hosszabb távon azt szeretnék elérni, hogy a közszolgálati életpályamodell bevezetésével a katonák is kapjanak béremelést, de a mostani megállapodást jelentős állomásnak tartják a katonák 20 százalékos illetményemeléséhez vezető úton.

Kiemelte: a jelenlegi megállapodásnak része a tárcánál működő béren kívüli juttatási rendszer 2013-as szintjének megőrzése. Ezen felül a tárca minden alkalmazott számára további havi ezer forintos bankköltségtérítést biztosít, a szerződéses legénységi állománynak pedig 10 ezer forintos ruházati költségtérítést fizetnek.

Zsiga Imre elmondta: a honvédségnél csaknem 7 ezer közalkalmazott dolgozik, ők sem mondtak le a bérfejlesztésről. Ugyanakkor kiemelte, ismerve az idei költségvetést, azon belül is a honvédelmi tárcáét, úgy véli, a mostani megállapodással maximális szinten kihasználták a lehetőségeket.

Kelemen József nyugállományú altábornagy is üdvözölte a megállapodást. Kitért arra: a juttatások értékén felül fontosabb, hogy az elmúlt években jó együttműködést tapasztalt a munkaadói és a munkavállalói oldal között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekpornográfia miatt emeltek vádat egy kaposvári házaspárral szemben

A házaspár lakásukban az akkor még 18. életévét be nem töltött sértettről mobiltelefonnal olyan… Tovább olvasom