Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A tavalyi költségvetés zárszámadását tárgyalja jövő héten a parlament

Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a vasárnapi önkormányzati választást követően. Hétfőn Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik az ülés, kedden a 2013-as költségvetés zárszámadásának általános vitája lesz napirenden.
A Ház ülése - kéthetes szünet után - a szokásoknak megfelelően hétfőn 13 órakor kezdődik, az első napirend előtti felszólaló azonban ezúttal a kormányfő lesz, akinek beszédére a frakciók is reagálhatnak.

A képviselők ezt követően mondhatják el interpellációikat, majd az előző Országgyűléshez benyújtott beszámolók tárgyalás nélkül lezártnak minősítéséről döntenek.

Az azonnali kérdések és kérdések után, hétfő este nemzetközi egyezményekről tárgyal a parlament, valamint megtartják az általános vitáját a földgázellátási törvény fideszes kezdeményezésű módosításának, amely kimondaná, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjogának átruházása nem minősül a földgázellátási törvény szerinti engedélyköteles tevékenységnek.

A kétnapos ülés második napján, kedden az Országgyűlés lefolytatja a 2013. évi központi költségvetés végrehajtásáról szóló, úgynevezett zárszámadási törvényjavaslat általános vitáját, majd két nemzetközi megállapodásról és a légi közlekedési törvény módosításáról tárgyalnak a képviselők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási kisokos - Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

Hogyan és hol szavazhatunk? Meddig tart a választás? Mikor lesz meg az eredmény? Cikkünkből… Tovább olvasom