Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

21,4 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre az Országgyűlés Hivatala

A hivatal büdzséje 75 millió forinttal emelkedik az idei évhez képest. A keret több mint felét személyi juttatások teszik ki.
Az Országgyűlés Hivatala és őrsége 21 milliárd 420 millió forintból gazdálkodhat jövőre - mondta a hivatal főigazgatója a költségvetési bizottság hétfői ülését követően az MTI-nek.

A testület egyhangúlag fogadta el a jövő évi büdzsének az Országgyűlés Hivatala valamint az Országgyűlési Őrség fejezetéről szóló előterjesztést, amelyet változtatás nélkül küldött meg a kormánynak.

Such György az ülést követően közölte: a hivatal büdzséje 75 millió forinttal emelkedik az idei évhez képest. A keret több mint felét személyi juttatások teszik ki, ezek összege félmilliárd forinttal lesz magasabb az ideinél.

Ezt a többi közt a Kossuth téri látogatóközpont és a mélygarázs üzemeltetésével indokolta.

A bizottság előtt ugyanakkor az LMP-s Schmuck Erzsébet kérdésére, miszerint a képviselői juttatások összege mindössze 10 százalékkal csökken, annak ellenére, hogy számuk csaknem fele a korábbinak, úgy felelt: az országgyűlési törvény módosítása értelmében növekedtek a frakciók juttatásai, a frakcióknak, a képviselőknek több alkalmazottja lehet. Emellett iroda- és lakásbérlésre térítés adható.

Schmuck Erzsébet arra is rákérdezett: a Költségvetési Tanács (KT) elnöke miért jogosult évi 30 millió forintra, az Országház és az irodaház felújítására, fűtés-korszerűsítésére miért kell mintegy 1,9 milliárd forintos keretet biztosítani?

Such György elmondta, nem húzható tovább a Parlament fűtési rendszerének korszerűsítése, a jelenleg ugyanis még a Steindl Imre által tervezett működik, ugyanakkor úgy fogalmazott: műemléki környezetben ez nem egyszerű feladat.

Közölte azt is: a KT elnökének kerete nemcsak a tiszteletdíját tartalmazza, hanem apparátusának költségeit is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek a rendőrökre fegyvert fogó férfi ellen

A férfi 2012 decemberében úgy próbált megszökni egy rendőrautóból, hogy megszerezte az őt előállító… Tovább olvasom