Több fát áthelyeznek

2022.02.23. 17:26

Zöldebb lesz Adyváros, többszörösen pótolják a kivágott fákat Győrben

kisalfold.hu

Folytatódnak a Kuopio parkban épülő, és az év végére elkészülő parkolólemez építésének, valamint a park teljes felújításának előkészítő munkálatai Adyvárosban.

 

Radnóti Ákos Győr város alpolgármestere, a körzet önkormányzati képviselője utalt arra, hogy az évek óta várt beruházás terveiről, részleteiről lakossági fórumokon folyamatosan tájékoztatták a lakókat, akik véleményezték a fejlesztést.

 

A parkolólemez létesítésével és vele együtt a park felújításával az ott élők közel 90 százaléka egyetértett és szorgalmazta a parkolási problémák megoldását.

 

A munkálatok során indokolt néhány fa kivágása, mondta el dr. Szálasy László önkormányzati képviselő. „Ezek többszörösét pótolni fogjuk”, ígéreték a körzet érintett képviselői és a beruházást követően zöldebb, még élhetőbb lesz ez a városrész.

 

Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő Szervezet intézményvezetője hozzátette, több fát áthelyeznek, az ősz folyamán pedig közel száz új fát ültetnek el Adyvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!