Adomány, szeretet és séta a fa alatt

2021.12.13. 17:41

Különleges hétvégét szerveztek az árva állatoknak a Győri Állatmenhelyen

Százharminc kutya és közel hetven macska várja a Győri Állatmenhelyen, hogy szerető gazdák örökbe fogadják. Gondozóik és a jó szándékú állatbarátok különleges hétvégét szerveztek az árva négylábúaknak, hogy az ünnepi készülődésből ők is részesülhessenek.

Mészáros Brigitta, a Győri Állatmenhely munkatársa az örökbe fogadható Liza nevű német juhászkutyával. Fotó: Nagy Gábor

Fotó: Nagy Gábor

Ünnepi hétvégére invitálta az állatbarátokat a Győri Állatmenhely. A karácsony közeledtével egyre több figyelem jut a jótékonyságra és az állatokra is. A szeretetteljes készülődés közben róluk is meg kell emlékezni. A kutyusok izgatottan, farkcsóválva várták a lelkes, sétáltatásra kész jelentkezőket, mert nekik az az egyik legnagyobb ajándék, ha kijuthatnak a kennelből.

– Idén is megszerveztük az Állatok Karácsonyfája programot. Attól más ez a hétvége, hogy hosszabb ideig tartottunk nyitva és feldíszítettünk egy fenyőfát is. Süteményekkel, meleg italokkal és egyéb kis meglepetésekkel vártuk a látogatókat – vezette körbe a Kisalföldet Hegyiné Finszter Szilvia, a menhely vezetője. 

– Az elmúlt évekhez hasonlóan a felállított karácsonyfa alá január 6-ig bárki el tudja helyezni a védenceinknek szánt ajándékokat. Jelenleg százharminc kutya és hetven macska sorsáról gondoskodunk. Az utóbbi hetekben megszaporodtak az utcára dobott, magára hagyott kölykök, teljes telt házzal működünk – fejtette ki Szilvia. 

Ezen a hétvégén is sokan kilátogattak a Győri Állatmenhelyre, hogy néhány zacskó táppal, doboz konzervvel kedveskedjenek a lakóknak. A hét végére többtonnányi eledel gyűlt össze, érkeztek meleg pokrócok, kutya- és macskafekhelyek, házak, valamint többzsáknyi pellet a fűtőkazánokba. Hosszú sétákból és simogatásokból sem volt hiány. Nemcsak azért ez a legmunkásabb időszak a menhelyen, mert a hideg beköszöntével az állatok téliesített férőhelyéről is gondoskodni kell, hanem a szilveszter is számos kihívást tartogat a dolgozóknak. Sok állatot hoznak hozzájuk az ünnepek alatt is.

– Befejeztük a főépületünk teljes szigetelését. A menhelyen a 122 kennelből 80 külső kennelt a szalmabélés mellett forgáccsal borítjuk, az erre allergiás kutyák számára bélelt kutyaházat és ruhát biztosítunk. Az ajtókra plexifalat és hőfüggönyt szerelünk, ami jól véd a szél, a hó és az eső ellen – tette hozzá Szilvia.

– Az igazi karácsonyi csoda minden lakónak egy gazdi lenne, így várjuk az örökbe fogadni vágyókat is. Bár karácsony előtt már nem adunk örökbe, de kiválasztani és ismerkedni lehet a leendő családtaggal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!