Fix burkolatot kap a télre a győri a Vénusz szobor a Radó szigeten - fotó

A szobrot rendszeresen rongálják, ezért állandó burkolatot kap. Hamarosan a fejét is visszateszik.

Tudósító

"A Radó-szigeten található Vénusz-szobor ideiglenes borítását sajnos rendszeresen megrongálják, ezért a Győr-Szol, Zrt. a következő napokban fix burkolattal látja el. Remélhetőleg a műalkotást ezzel a megoldással nem csak az időjárás viszontagságaitól, hanem a vandál kezektől is sikerül megóvni. A szobor fejét jelenleg az alkotó tárolja, amikor az időjárás engedi, a helyszínen, a megfelelő restaurációs eljárással helyezi vissza a helyére" - tudtuk meg a Győr-Szol-tól.


Előzmények - Sajnos a fej nélküli Vénusz szobrot, a téli takarójából is kicsomagolták, félmeztelen áll a Radó szigeten. Reméljük az időjárás nem tesz kárt az alkotásban.


Olvasónk ennyit írt fotója mellé: Az “elemek" ismét megviselték a korábban már fejét vesztett Vénuszt!

 



Korábban azt írtuk, amióta felállították a Radó sziget Vénusz-szobrát, többször megcsonkították a vandálok. Volt, hogy előbb kezét, majd fejét veszítette el, valakik a Rábába dobták Eskulits keze munkáját.



Eskulits Tamás, a mű alkotója korábban arról nyilatkozott, hogy az első, az eredeti fejet feleségéről formázta, a másodikat pótlásként, fotók alapján, emlékezetből készítette. Szerinte most már csak műterembe szállítva lehetne megjavítani a szobrot, utána pedig egy intézményben kellene elhelyezni.


Olvasóink azt írták, be kellene kamerázni a sétányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában