TEKE(HIS)TÓRIA

2018.02.26. 21:43

...út a győzelemhez

Ismét szeretnék beszámolni az Ipartechnika Győr SE női tekecsapat háza táján történtekről.

Bajnoki szünet után tovább íródik a tekehistória folyama. És mert az élet nem állt meg az Ipartechnika Győr SE háza táján, pár mondatban összefoglalom mi is történt az elmúlt hetekben. A lányok gőzerővel készültek a bajnokság hajrájára, kell is az erőgyűjtés, mert még két rangadó is vár a csapatra a hátra levő négy fordulóban. Az edzések különösen Lakatos Dominikában, az utánpótlás csapat fiatal játékosában hagyhatnak majd kellemes emléket, aki még nincs egy éve, hogy tekegolyót vett a kezébe és az egyik hétközi edzésen szenzációs 544 fás egyéni csúcsot gurított. A felnőtt csapat játékosai nem maradtak azért feladat és tétre menő gurítások nélkül a szünetben ugyanis a kimaradt forduló napján tartották meg Győrben, „hazai” pályán a Győr-Szol tekepályán a Győr területi női egyéni tekebajnokságot, amely a Nyugat döntőre selejtez. A csapatból a két válogatott kerettagon kívül ( Sass Edit és Bordács Dorottya felmentést kapott a Teke Szövetségtől,ők majd később kapcsolódnak be a küzdelmekbe) mindenki megpróbálta elérni a továbbjutást jelentő eredményt. A mezőnyt végül is 25 nevező játékos jelentette akikből tizenhatan juthattak tovább.  Az eredmények összesítése után kiderült, hogy egyesületünkből Járfásné Szabó  Renáta ezüstérmet szerzett 568 fás teljesítménnyel, Domján Tímea (565) bronzéremmel gazdagodott. Továbbjutóként gratulálhattunk csapatunkból Ballók Csillának (562), Németh Ildikónak (536) és Dr. Frank Noéminek (511) Az első helyezést az egyéni induló Horváth Sarolta szerezte meg, nagyon szép 601 fás teljesítménnyel.  A lányoknak aztán este már a táncparketten volt jelenésük, ugyanis a csapat meghívást kapott az Első Győri Sportbálra, ahol a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány a 2017 –es esztendőben nyújtott teljesítménye alapján Harmadik helyezéssel jutalmazta egyesületünket az Év csapata 2017 megmérettetésben, Győr városában. 

csak mosolygósan

csak mosolygósan

Vasárnap aztán Dominikának volt jelenése Sopronban, aki a Győr területi  U18 –as bajnokság első fordulójában képviselte az Ipartechnikás színeket és ért el 435 fás eredményt. Sajnos kategóriájában egyedül nevezett ebben a fordulóban, így teljesítményére kissé rányomta a bélyegét, hogy tét nélkül magányosan, hangulat nélkül gurítgatta a golyókat. Aztán megint jöttek a dolgos hétköznapok, két edzéssel telt a hét. Aztán elérkezett a meccsnap, eljött az indulás pillanata, a kissé szokatlan vasárnap 13:30 órai Rákoshegy II. elleni mérkőzés népligeti kezdésére, hogy időbe érkezzünk 11 óra után találkoztunk Győrben a „bázisponton”. Az idei hidegrekordot megdöntő -10 fokban  indultunk, de abban megállapodtunk, hogy az elkövetkező  órákban nem szeretnénk forró pillanatokat átélni.

Az ifjúsági mérkőzés hozott egy kisebb „csavart”: Varga Petra aki eddig minden meccsen végig gurított most pihenőt kapott Kristyán mestertől így Börzsei Vanessza és Lakatos Dominika alkotta ma a csapatot. Vanessza nehezebben melegedett be, az első szett 16 fával elment, majd a két következőben  is ellenfele kaparintotta meg a szettpontot de ekkor már feljavult Vani átlaga, szoros állásban tapadt a rákoshegyi játékosra, majd a negyediket a jól hajrázó Vanessza meg is nyerte. Teljesítménye 487 ütött fa.  Dominika már a tíz bemelegítő dobásával is 60 fölé került, reméltük, hogy átmentette a heti edzéseken mutatott jó formát a mérkőzésre is, és az értékes dobásoknál sem kellett csalódnunk. Domi mind a négy szettet magabiztosan megnyerte, 505 fát ütve egy csapatpontot szerezve. A több fáért járó 2 pontot bezsebelve az ifink nyert 3-1 arányban.

szurkolt a csapat

szurkolt a csapat

Kezdődhetett a felnőtt mérkőzés. Az Elek Gyula Arénában megrendezett találkozót 6 sávos pályán rendezték, egyszerre három játékosunk volt a pályán. Ez nagyobb odafigyelést igényel a szakmai stábtól, akik ma Tóth Zoltánnal kiegészültek, így Koppányiné Simon Csillával és Kristyán Istvánnal immáron hárman segítették a játékosokat szakmai észrevételeikkel.   Az első sorunkat Bordács Dorottya, Németh Ildikó és dr. Frank Noémi alkotta. Dorka Muk Erzsébetet kapta ellenfeléül, a rákoshegyi játékos így testközelből láthatott egy klasszis teljesítményt. Dorka nagyszerűen kezdte a találkozót, 159 –es nyitó szettjével jelezte, hogy ma is érdemes lesz odafigyelni a pályáira. A középső két szettben tovább növelte előnyét, hogy aztán a záró felvonásra egy világklasszis eredményt is felírhasson a táblára 180 ütött fát elérve. A 612 fás teljesítményre minden bizonnyal a válogatott edzője is elismerően csettinthetett. 1-0 ide. Sass Edit helyett a mai találkozóra Németh Ildikó került a csapatba aki Földváriné Kürthy Krisztina ellenében kezdte meg a gurításokat. Ildikó az idei bajnoki évben még nem szerepelt a szuperligás csapatban, de teljesítményén nem látszódott a „szuperliga rozsda”. Ildi az edzéseken már mutatott jó formában, higgadt gurításokkal szépen szedegette a bábukat és mind a négy szettben diadalmaskodva begyűjtötte a csapatpontot 524 ütött fával. 2-0 a Győr javára. A harmadik játékosunk Noémi, ellenfele Bugáné Fenyvesi Lívia. Noémi nem kezdett rosszul, de ellenfele jobban elkapta a rajtot az első szettben 23 fás előnyre tett szert. Noémi kissé idegesebben kezdett (..saját bevallása szerint hisztisen) Csilla nyugtatta a dobások után és Noémi fel is javult, szettről szettre dolgozta le fa hátrányát a második és harmadik szettet megnyerve. A negyedik szettben már nála volt a fa előny is, el is hozta azt a szettpontot is, így ő is írt egy csapatpontot 529 fával, ezennel az állás 3-0 a javunkra.

Jött a záró hármas. Nálunk pályán Ballók Csilla, Domján Tímea és Csizmazia Katalin, a Rákoshegy II –nél pedig dr. Mátyás Viola, Tóth Kinga és Forintos Erika állt csatasorba.

Csilla az első szettet behúzta, aztán sajnos a másodikban több gurításból is rosszul jött ki, nem volt ma szerencséje a bábuk dőlésével így a második szett elment. Összeszorított fogakkal küzdött rá jellemző módon, szépen visszahozta az előnyt és szoros két szettben 538 fát elérve megszerezte a negyedik csapatpontunkat. Timi nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe a területi megmérettetésen elért szép eredmény is táplálhatta a lendületét és az első két szettet szorosabban nyerte is. Majd egy lapáttal ő is rátett még, figyelmesen gurítva a záró két szettet magabiztosan megnyerve 536 fát ütve hozta az 5. csapatpontot. Kata ismét megkapta az ellenfél egyik legjobb játékosát, nagy koncentrációt igényelt tőle ez már az első gurítástól kezdve. Kata bele is állt a mérkőzésbe és egy remek 141 –es szettet hozott össze, amire a rákoshegyi 149 –el válaszolt. Kata nem engedett a szorításból 143 –fájára csak 128 –al tudott a pesti hölgy válaszolni. Szettpont 1-1 fa előny itt. Aztán a 3 szettben Kata 129 –ére az ellenfél csak egy 111 –el tudott válaszolni 2-1 és tovább nőtt a fa előny. Ennek ki kell tartania mondogatták a szurkolók. És Kata remek gurításainak köszönhetően ki is tartott. 127 a 122 ellenében 3-1 a szettpontok állása a Győrnek a partijukban csapatpont Katáé 540 fát ütve. Az állás 6-0. A több ütött csapat fáért járó plusz két pontnak köszönhetően kialakult a végeredmény: Ipartechnika Győr SE – Rákoshegyi VSE II. 8-0.

Lányaink a Tatabányától elszenvedett hazai vereség után idegenben javítottak, magabiztos győzelmet aratva gyűjtötték be a két bajnoki pontot. Nagyon bíztató volt látni azt, hogy ha valakinek elment az első szettje, vagy volt egy kisebb holtpontja a mérkőzés közben a játékában nagyon hamar összeszedte magát és nagy koncentrációval, figyelmesen gurítva visszajött a mérkőzésbe és ellenmondást nem tűrően a maga javára döntötte el a párharcot. Erre a hozzáállásra, mentalitásra nagy szükség lesz a soron következő két mérkőzésen is, együtt, egy csapatként küzdve sikerülhet a jó eredmény elérése. Pénteken ifistáink Oroszlányban szorgoskodnak majd ahol az országos iskolai utánpótlás döntőbe jutásért küzdenek, míg vasárnap Siófokra látogatunk a Balatoni Vasashoz bajnoki mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!