Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Itt az új Pilvaker-klip: József Attila születésnapján debütál az Altató

Itt az új Pilvaker-klip: József Attila születésnapján debütál az Altató
Így ünneplik a magyar költészet napját A Szavak Forradalma előadói.
Nem kellett sokat várni a Red Bull Pilvaker kedvelőinek, a magyar költészet napja alkalmából egy újabb klippel jelentkezik A Szavak Forradalma. Míg Szakács Gergő, Szivák Zsolt és Járai Márk József Attila Altatójának feldolgozásával ünnepelnek, nem pihen a Pilvaker-csapat többi tagja sem.

– Már kicsit korábban elkezdtem készülni az idei magyar költészet napjára, a Pilvakeren a saját versemet adtam elő, ezzel képviselve a korosztályomat – mesélte Bánki Beni slammer, A Szavak Forradalmának legfiatalabb fellépője. – Azt hiszem, a fiatalok is nyitottak az irodalomra, minden a tálaláson múlik. Ezért tökéletes projekt a Pilvaker, korosztálytól függetlenül hoz össze mindenkit a költészettel. Rengetegen dúdolják azokat a dalokat, amiket a legnépszerűbb hazai előadók írtak és adnak elő, mindezt a magyar irodalom válogatott műveiből.

Kautzky Armand a kezdetektől oszlopos tagja a Pilvaker csapatának.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a közönség gondoskodik arról, hogy mindig méltóképpen ünnepeljem a magyar költészet napját. Rengeteg felkérésem van, idén is négy vagy öt városban lépek fel csütörtökön. Nekem az a legszebb, ha munkával ünnepelhetek – árulta el a színművész, aki a Pilvakeren 12 ezer 500 ember előtt szavalhatott az Arénában. – Az az este bebizonyította, hogy a vers nem csak intim műfaj lehet. Ha szerető, értő a közönség, és "meg akarja hallani" a költeményt, akkor hatalmas az ereje!
 

Szivák Zsolt, Járai Márk és Szakács Gergő egy új feldolgozással készült József Attila születésnapjára, a költő Altató című verse ihlette meg az előadókat.

– A srácokkal közösen vetettük fel az Altató ötletét, amihez megírtam a refrént, aztán összeültünk a fiúkkal, és együtt találtuk ki a dal szerkezetét – emlékezett vissza Gergő. – Az Altató című verssel egészen pici korom óta bensőséges a viszonyom, anyukám gyakran olvasta nekem kisgyerekként. Márkkal és Zsoltival nagyon szeretjük az új dalt, reméljük, hogy pár percre mindenkinek visszahozza a gyerekkori emlékeket, amikor a szülők lefekvésnél a kedvenc mesekönyveinkből olvastak fel.

A videóklipet, amely már elérhető az ismert videómegosztó oldalon, ismét a 235 jegyzi, a rendező Miki357, az operatőr Spáh Dávid.

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombattól beköltözik otthonunkba a cowboy kalapos Kevin Costner és családja

Szombattól beköltözik otthonunkba a cowboy kalapos Kevin Costner és családja
Az RTL Spike elhozza nekünk az amerikai sikersorozatot, a Yellowstone-t! Tovább olvasom