Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Csank János hívó szava döntött

Hanák Viktor balhátvéd Győrbe, a soproni csapat megyei riválisához, az ETO-hoz igazolt.

FC Sopron többségi tulajdonosa, Vízer László Márisz az őszi szezon végén mindenki számára váratlanul szerződésbontást kezdeményezett a soproni együttes egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosávál, Hanák Viktrorral. A „válás" megtörtént, a balhátvéd pedig Győrbe, a soproni csapat megyei riválisához, az ETO-hoz igazolt.

Hanák Viktor a sportlap értékelése szerint az őszi évadban a magyar NB I-ben a balhátvéd posztján a második legjobb átlagteljesítményt nyújtotta. Ha Győrben is ezt a teljesítményt tudja nyújtani, jelentős erősítést jelenthet majd az ETO számára.

– Mi döntött a győriek ajánlata mellett, hiszen úgy tudjuk, még bajnokaspiráns élcsapatok is érdeklődtek ön iránt? – kérdeztük a védőt.

– Valóban több klub is megkeresett, de a győriek voltak a legkitartóbbak. Először a vezetőik kerestek, s végül nagyon sokat segített a végső döntésemben az, hogy az edző, Csank János, akivel az őszi szezon első felében Sopronban együtt dolgoztam, személyesen is hívott az ETO-hoz. Végülis ez volt az, a korábbi szövetségi kapitány hívása, ami miatt végül a győriek ajánlatát fogadtam el.

– Mennyire ismeri leendő csapattársait, kikkel futballozott korábban együtt, egy csapatban?

– Ellenfélként mindenkit ismerek, viszont együtt a győri keret tagjai közül eddig csupán egy játékossal futballoztam, Bajzát Péterrel, még Debrecenben.

– Mit gondol, mennyire lesz, vagy lehet biztos, stabil helye majd az ETO kezdőcsapatában?

– Bízom benne, hogy nem a kispadra akart szerződtetni Csank János. Egyébként pedig e tekintetben azt gondolom, minden rajtam múlik. Ha azt a teljesítményt tudom nyújtani, amit az ősszel Sopronban, akkor tavasszal is játszani fogok.

– Csakhogy ha így lesz, akkor már az ETO és nem a Sopron színeiben. Tavasszal ráadásul a Győr játszik majd Sopronban. Túl azon, hogy a megyei rangadók elég feszült, forró légkörű találkozók, az ön esete különösen érdekes lesz: Sopronból mert Győrbe. Mit gondol, hogyan fogadják majd a soproni szurkolók?

– Természetesen megfordult már ez a fejemben, és úgy vélem, a soproni szurkolók pontosan tudják, hogy nem magamtól mentem el a csapattól, hanem elküldtek. Szerettem Sopronban futballozni, azt gondolom, a soproni szurkolók is szerettek, s próbáltam is ezért mindent megtenni, azaz minél jobban futballozni a mérkőzéseken, s szívem szerint maradtam is volna. Azonban mivel elküldtek, váltanom kellett. Profi futballistának tartom magam, ahová hívtak azok közül a csapatok közül azt választottam, amelynél a szakmai és az anyagi feltételeket a legjobbnak tartottam, s ez a Győr lett és Sopronban nekem a megyei rangadón majd az ETO sikeréért kell megtennem mindent. Sok barátom maradt Sopronban, s - természetesen az ETO elleni meccset leszámítva - drukkolok is majd előző klubomnak, hogy szerepeljen minél jobban, mind a bajnokságban, mind pedig a Magyar Kupában. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán sérülten a kispadon

Orbán Viktor, az NB II-es Felcsút játékosa, a Fidesz – MPSZ elnöke tegnap Mosonmagyaróváron… Tovább olvasom