Sopron és környéke

2017.04.04. 10:41

Új lélegeztetőgép a soproni kórház koraszülöttrészlegnek

A koraszülött-ellátás intézményesített keretek között 1995 óta működik a városban.

kisalfold.hu

Helyi vállalkozók adományaiból és állami támogatásból vásárolt új lélegeztetőgépet a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány a koraszülöttrészlegnek. Az idő előtt érkezett babák biztonságos ellátását segítő műszert a mecénások jelenlétében adták át a Soproni Gyógyközpontban.


 


– A kórház koraszülöttrészlegén a 34. terhességi hét után született babákat látják el, de a komplikációval világra jött csöppségeket is itt gyógyítják. A koraszülött-ellátás intézményesített keretek között 1995 óta működik a városban. Az azóta eltelt több mint két évtized alatt nemcsak a gyógyításuk terén megszerzett tapasztalat nőtt, hanem az egykor modern eszközpark is elhasználódott, folyamatos megújításra szorul – mondta el dr. Gelencsér Éva részlegvezető főorvos. – A most átadott műszer a légzési nehézségekkel küzdő, koraszülött babák biztonságos ellátását segíti. A szülést követően nyújtott intenzív ellátás minősége meghatározza a babák későbbi életminőségét. Fontos, hogy ehhez a legmodernebb eszközök álljanak rendelkezésünkre – tette hozzá a főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!