Sopron és környéke

2016.02.08. 09:22

Sopronban fehér port is találtak a rendőrök drogozó fiataloknál - fotó

Újabb rendőrségi drograzzia Sopronban.

kisalfold.hu

A Soproni Rendőrkapitányság - a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények felderítése érdekében - február 6-án 22 óra és 2016. február 7-én 4 óra között fokozott közlekedési ellenőrzést tartott Sopronban. A rendőrök az ellenőrzések alkalmával összesen 4 személyt állítottak elő kábítószer-fogyasztás miatt - közölte hétfőn délelőtt a rendőrség.

A járőrök február 7-én 0 óra 37 perckor egy személygépjárművet ellenőriztek. A jármű utasa egy 18 éves kópházi lakos a rendőröknek önként átadott egy őrlőt, valamint 0,5 gramm szárított növényi törmeléket, amiről úgy nyilatkozott, hogy az marihuána. Az autó másik utasa 23 éves szintén kópházi lakos a járőröknek elmondta, hogy korábban ő is fogyasztott kábítószert. A járőrök az autó két utasát a helyszínen elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.


 

A rendőrség felvétele



A rendőrök - egy másik gépjármű ellenőrzésekor - február 7-én hajnali 1 órakor a sofőr, egy 28 éves fertőrákosi lakos mellett, alufóliába csomagolva 0,8 gramm, míg a padlóra dobott pénztárcájában 1,4 gramm fehér színű, kábítószergyanús port találtak. A gépjármű 31 éves soproni utasa a helyszínen elismerte, hogy kábítószert fogyasztott. A két férfit a rendőrök elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók az házkutatáskor egy őrlőt találtak, amit a helyszínen lefoglaltak.


A nyomozók a fenti személyekkel szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást. A Soproni Rendőrkapitányságon a 28 éves fertőrákosi férfival szemben, mivel kábítószer hatása alatt vezette gépjárművét - járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is - indítottak büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!