Sopron és környéke

2019.04.06. 15:51

Lerakták az új Csik Ferenc Uszoda alapkövét Sopronban - fotók

Sopron mérföldkőhöz érkezett az új Csik Ferenc Uszoda létrehozásával kapcsolatban, szombaton délelőtt lerakták a leendő létesítmény alapkövét. Előtte átadták azt a fedett strandot, amely az új uszoda elkészültéig biztosítja a vízi sport lehetőségét.

Gosztonyi Miklós

A kormány Modern Városok Programja keretében Sopron vadonatúj, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, egyszersmind a helyi és az idegenforgalom igényeit is kielégíteni képes uszodát kap.


Az előkészületek során szombaton ünnepélyes keretek között Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program kormánybiztosa, Barcza Attila soproni országgyűlési képviselő, Fodor Tamás polgármester, Simon István alpolgármester, valamint a kivitelezők nevében Khaut András, a FÉSZ elnöke és Paár Attila, a West Hungária Bau ügyvezető igazgatója lerakta a leendő fürdőkomplexum alapkövét.

Letették az új uszoda alapkövét Sopronban. Fotók: Magasi Dávid


Az időkapszulába többek között a Kisalföld szombati száma és más újságok, helyi képeslapok, tervrajzok kerültek.


Khaut András lapunknak elmondta, a régi kupolás uszoda bontására és az előkészítő földmunkákra két hónapot szánnak, majd jöhet az alapozás és a szerkezetépítés. Az alapkőletételt követen munkagépekkel hozzá is fogtak az idejét múlt épület megsemmisítéséhez.


Az alapköves ünnepséget megelőzően adták át a légtartásos sátorfedésű strandmedencéket. Összesen ezer négyzetméteres vízfelület biztosítja a gyerekek és a felnőttek, a sportolók de az idegenforgalom számára is az úszás lehetőségét az új Csik Ferenc Uszoda elkészültéig. Fodor Tamás polgármester nagy jelentőségűnek mondta a helyi vízi sport folyamatossága megteremtését az új uszoda felavatásáig, s biztatta is a soproniakat, vegyék birtokba a strandmedencéket.

Fotók: Magasi Dávid


Gyopáros Alpár kormánybiztos kifejtette: mindig szívesen jön Sopronba, hiszen a Modern Városok Programja 2015-ben éppen Sopronban indult útjára. Az átfogó fejlesztéseket realizáló programban huszonhárom megyei jogú város 3800 milliárd forintot fordíthat különböző projektjeire. Sopronnak több mint hatvanmilliárd forint áll rendelkezésére. A dinamikus fejlődést jellemzi, hogy az összeg több mint ötven százalékát már lehívták. – A kormányzat és a városvezetés között konstruktív a kapcsolat, fél szavakból is megértjük egymást – tette hozzá Gyopáros Alpár.


Barcza Attila, Sopron országgyűlési képviselője örömünnepnek nevezte minden soproninak a sátortetős fedett strandmedence átadását, és a leendő új Csik Ferenc Uszoda alapkövének letételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!