Sopron és környéke

2015.04.10. 16:03

Kutyás terápia a börtönben - fotó

Az emberi érzések felerősödését, a felelősség, a tolerancia kialakulását várja az ember négylábú társától a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben.

kisalfold.hu

Egy uniós támogatásnak köszönhetően kutyás foglalkozásokat tartottak szakemberek a kiválasztott elítélteknek. A WindDogs Sport és Terápiás Kutyás Egyesület, valamint a Tappancs – Kutyával az Egészségért Egyesület tagjai heti rendszerességgel négy fogvatartottal találkoztak, akik segítségükkel megtanultak bánni, figyelni, kommunikálni a négylábúakkal.



Az kutyáknak nincsenek előítéleteik, ahogy egyre szorosabb kapcsolatba kerültek az elzárva élő, szabadulásukat váró elítéltekkel, megértőképességük fejlődését segítették.

A szakemberek szerint a rabok számára sikerélményt jelentettek a foglalkozások, előmozdították a társadalmi hasznosság tudatának kialakítását, az eltérő tulajdonságok elfogadását, a kommunikáció fejlesztését is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!