Sopron és környéke

2018.04.17. 09:27

Kerék Imre-szavalóverseny Fertőszéplakon

A költészet napja alkalmából rendezték meg tradicionális szavalóversenyüket a fertőszéplaki iskolában, az eseményen a névadó, Kerék Imre költő is tiszteletét tette.

kisalfold.hu

Szavalni vágyó iskolások és felnőttek képviselték Fertőszéplakot, Fertődöt, Fertőszentmiklóst, Hegykőt, Kópházát, Sopronhorpácsot, Egyházasfalut és Zsirát. Harminckilenc szavalat hangzott el lelkes és felkészült diákoktól és a felnőtt résztvevőktől, akik nemcsak emelték a rendezvény színvonalát, de megszívlelendő példát is adtak az ifjúságnak.


 Az alsó tagozatos kategóriában I. helyezést ért el Rákos Krisztián, a Babos-iskola negyedikese, második lett Nagy Johanna (Zsira), harmadik Alasz Hanna (Sopronhorpács). Különdíjban részesült: Kiss-Szigeti Csaba (Hegykő), Guzmits Gergő (Sopronhorpács) és Gál Vivien (Fertőszéplak). A felső tagozatosok versenyét Ábrahám Gergő nyerte (Fertőd), őt követte Pál Barnabás és Guzmits Helga (Egyházasfalu). Felnőtt kategóriában I. helyezést Orbán György ért el, aki a Zsirai Általános Iskola pedagógusa. II. helyezett Gréger Tiborné lett. A III. helyet Szalay Sándorné kapta, mindketten a fertőszéplaki Őszirózsa Nyugdíjas klub tagjai.

A szavalás öröme nincs életkorhoz kötve – ezt is bebizonyították Fertőszéplakon.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!