Sopron és környéke

2019.06.27. 12:21

Harmincmilliós fejlesztések - Kisebb mértékű a lemorzsolódás Ivánban

Az iváni iskola összegzése szerint némileg csökkent a mulasztások száma, közte az intézményből való igazolatlan távollét is.

Gosztonyi Miklós

A Soproni Tankerület jóvoltából harmincmillió forint értékben korszerűsítettük intézményünket. Kicserélhettük az iskola központi épülete, az egykori Széchényi Pál-kastély 1840-es évekből származó ablakait. Mindhárom tömbünkbe bevezettük a gázfűtést, s a tornacsarnokunk vizesblokk­jait is modernizáltuk. Tervezzük, hogy a kastély padlásterében raktárt alakítunk ki, hogy több helyünk legyen oktatási célokra az alsóbb szinteken. A kastély külső renoválása még előttünk álló feladat. A Soproni Tankerület segítségével pályázati forrásból szeretnénk megszépíteni a kastély külsejét

– részletezte Németh László, az iváni iskola igazgatója.


– Iskolánkba a 2018/19-es tanévben hetvennégy tanuló járt. Az igazolt és igazolatlan mulasztások számában szerény csökkenést tapasztaltunk. Árnyalja a képet, hogy az igazolatlanok esetében zömében mindössze három tanulóhoz kötődnek a hiányzások – közölte Németh László. – Többször is felkerestük az érintett családokat, hogy kiderítsük a hiányzások okát, s hogy beszéljünk az iskola szerepéről, a diákok jövőképéről. Jóakaratú szándékunkat azonban csak részben követte előremutató hozzáállás.


A másik oldalon viszont öröm az iváni iskolavezetésnek, hogy a hetvennégy tanulóból öten lettek kitűnőek, s nyolcan érdemeltek ki könyvjutalmat. Az iskolai lemorzsolódás is kisebb mértékű a korábbi évekhez viszonyítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!