Sopron és környéke

2016.04.28. 08:38

Alpha Beatz, egy lendületes elektronikus popzenekar Sopronból - videó

2015-ben tűnt fel egy fiatal soproni együttes, az Alpha Beatz.

kisalfold.hu

Az együttes alapítója Petyka (Tomor Péter - billentyűs és ütőhangszerek) egy rendezvényen figyelt fel az energikus énekesre Robbóra (Karó Róbert), aki őrületes lendülettel és átéléssel énekelt slágereket a testvérével közösen alapitott családi együttesében. 


Robbo az elmúlt években rövid ideig New Yorkban élt. A keleti parton rengeteg zenei hatás érte, és nagyon sokat tanult az amerikai zenei világból. Alig várta, hogy hazajöjjön és itthon kamatoztassa mindazt, amit a tengerentúlon magába szívott. 


Petykával történt találkozása után hamar kiderült, hogy teljesen azonos a zenei világuk, 2015 januárjában megalakították az Alpha Beatz formációt.. 


Az együttes nevében is próbál utalni arra, hogy muzsikájukba az elektronikus popzene összes jellegzetessége belefér. Nincsenek határok, sem zeneileg, sem a szövegvilágban. Az élet minden szegletéről készülnek dalszövegek, elsősorban magyar nyelven.


Igyekeznek a hagyományos popzenét a mai elektronikus hangzással vegyiteni. Robbo a klasszikus hangszereken megkomponált dalötleteit Peykával, illetve az Alpha Beatz háttércsapatával együtt öntik egységes formába. Törekvésük, hogy egy kellemes és átfogó electropop zenei palettát a közönség elé tárjanak. Ennek pozitív visszajelzései az egyre nagyobb sikerű fellépéseik.


 Megalakulásuk óta ontják a dalokat, minek eredményeként Környei Attila, a legendás R-Go, a Manhattan, a Princes, vagy akár a VIP egykori felfedezője és menedzsere azonnal  a duó mellé állt, és tavaly óta segiti őket a magyar könnyűzene bonyolúlt és sűrű ösvényein. 


 Az Alpha Beatz viszonylag  rövid létezése ellenére igen termékeny. 2015 nyarán elkészült bemutatkozó videóklipjük a “ Pörög a világ", amit szeptemberben egy második (lyrics) videó, a “Nem az a hős!" követett. 2016 áprilisában pedig már a harmadik klipnél tartanak. 


Friss hang, remek szinpadkép! Hála annak, hogy a frontember nem csak remekül énekel, de a "parkour" lelkes művelője is. Ezért egyenes következményeként szaltókkal, akrobatikus látványelemekkel fűszerezik fellépéseiket.


A banda 2016-os tervekben sem szűkölködik; A Márciusi videóklip után májusban újabb videók, (ezúttal angol nyelven), nyáron a debütáló album készitése. Közben számos fellépés, továbbá nyáron egy újabb videoklip-premier vár az Alpha Beatzre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!