Sopron és környéke

2018.07.12. 10:16

Tízforrás Fesztivál 2018 Hegykő - Izgalmas kiállítások

A Tízforrás Fesztivált és annak képzőművészeti eseményeinek sorát Schéner Mihály Kossuth-díjas festőművész kiállítása nyitja meg július 13-án, pénteken 18 órakor a Tornácos Ház galériájában.

kisalfold.hu

A Horváth & Lukács Galéria szervezésében létrejött rangos tárlat a fesztivál ideje alatt naponta 10–20 óra között látogatható – közölte a Tízforrás főszervezője, dr. [namelink name="Jakab Zsolt"].


– Immár negyedik alkalommal ad otthont a Hegykői Művésztelepnek a „János bácsi háza". A Tízforrás Fesztivál nyitánya előtti héten Hegykő a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületével együttműködve szervezett művésztelepet – vette át a szót Szigethi István polgármester. – Idén Hornyák Evelin, Laczkó Andrea, Luzsicza Árpád Lajos festőművészek; Tóth Pitya István grafikusművész, Vanyur István szobrászművész és Baky Péter grafikus, festőművész kapott meghívást. Művésztelepünkön alkotott műveikből a fertőhomoki tájházban rendeznek kiállítást, amely a fesztivál idején naponta 10–12 és 13–18 óra között tekinthető meg. A kiállítást július 14-én, szombaton 17 órakor nyitják meg. De érdekesnek ígérkezik a sarródi tájház „Utazás a múltba" című kiállítása is, amely július 13–15-ig, majd július 17–22-ig 9–17 óra között kereshető fel.

Balra a Tízforrás főszervezője, dr. Jakab Zsolt, mellette Szigethi István polgármester a János bácsi háza udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!