Sopron és környéke

2017.09.14. 09:00

Újjászületett az óvoda Sopronban

Százhetvennyolc család örülhet, hogy gyermeke egy szépen felújított, biztonságos óvodában töltheti hétköznapjait. Befejeződött ugyanis a Hermann Alice nevét viselő István bíró utcai intézmény felújítása. A homlokzat rekonstrukciója mellett 122 milliós energetikai fejlesztés is megvalósult - jelentette be tegnap a városvezetés.

kisalfold.hu

Az önkormányzati intézményt az 1980-as évek elején építették, műszaki állapota mára szükségessé tette a fejlesztést. Korszerűsítették a fűtést, kicserélték a nyílászárókat, akadálymentesítettek, hőszigeteltek, a tető vízszigetelést is kapott. Az elöregedett kazánok helyére kondenzációs gázkazánok kerültek, a fűtés szabályozhatóbbá vált. 


Nádasné Erdei Andrea, az óvoda vezetője azt is elmondta, tartottak az építkezéstől, hiszen közben is nyitva volt az óvoda, de a kivitelezőnek hála, békés volt az együttlét. Sőt! A munkafolyamatokat mindig úgy szervezték, hogy ne zavarják a kicsik alvásidejét és ünnepeit. Az ovisok még "segíthettek" is, kis keféket kaptak, hogy gyorsabban szépüljön az óvoda...


A kicsik egyik csoportja műsorral köszönte meg a néniknek és bácsiknak a megújult óvodát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!