Sopron és környéke

2015.05.06. 21:07

Ez nem vicc: cápa a Fertőrákosi Barlangszínházban! - fotók!

A kőfejtőben lévő, 760 nézőt befogadó színháztér teljesen megszépült. Többek közt korszerű világítás- és hangtechnikát építettek ki. Kétmilliárdból cápára is jutott.

kisalfold.hu



A finiséhez érkezett a Fertőrákosi Barlangszínház - Kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő turisztikai célú fejlesztésének kétmilliárd forintos projektje - hangzott el azon a helyszíni sajtóbejáráson, amelyet Fodor Tamás soproni polgármester vezetett.

A felújítás részeként modern, külső fogadóépületet emeltek, amely magában foglalja a turisztikai információs pontot, pénztárat, egyéb kiszolgáló egységeket. A kőfejtőben lévő, 760 nézőt befogadó színháztér teljesen megszépült. Korszerű világítás- és hangtechnikát építettek ki, a szükséges kiszolgáló egységekkel.

Fotók: Nyikos Péter


A színpad melletti térben témapark születik ismeretterjesztő céllal, interaktív, a barlang kialakulásának történetét, a kőzeteket és keletkezésük történetét, körülményeit bemutató felületekkel.

A kőfejtő egy másik traktusában - de viszonylag közel a barlangszínházi nézőtérhez - Miocén tenger a kőfejtőben elnevezéssel kőzettani és őslénytani értékeket bemutató állandó kiállítás fog nyílni.

A hétszáz négyzetméteres területen - a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével - egyebek mellett ősbálna, őscápa, ősdelfin és tengeri tehén életnagyságú test-rekonstrukciói, illetve őscápa állkapocs látható majd. A Kőfaragás csarnokában pedig a mészkő hasznosításának példáit fogják bemutatni.

Galéria kép

A teljes egészében megújult Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházat június 19-én avatják a Kocsis Zoltán vezényelte Nemzeti Filharmonikus Zenekar nagyszabású hangversenyével. A színházi szezon szeptember 12-ig tart, amelynek során koncertek, operák, operettek, musicalek és táncjátékok szerepelnek a kínálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!