pontos dobások

2021.09.25. 21:00

Nagy izgalmat ígér a dartsbajnokság Mosonmagyaróváron

Két évvel ezelőtt alakult meg a Mosonmagyaróvári Darts Club Sportegyesület, amely harmadszor rendezi meg szeptember 25–26-án a Flesch-központban a Mosonmagyaróvári Darts Open és Szuperkupát.

kisalfold.hu

MosonmagyaróvárA hétvégi rendezvényen a diákok részére először szerveznek Portas Junior Darts Kupát. Várhatóan a versenyzők az ország minden pontjáról érkeznek majd. Vasárnap délután 4 órától pedig a nézőket is várja az egyesület.

– Szombaton a legjobb négy közé jutásért mérkőznek meg külön ágon az igazolt játékosok és az amatőrök, majd vasárnap zajlik az elődöntő és a döntő mérkőzés, melynek a végén a legjobb amatőr és profi játékos méri majd össze a tudását, hogy kié legyen az idei szuperkupa – mesélte Szabó Róbert, az egyesület alapítója és elnöke. Tavaly kilencvenheten vettek részt a versenyen, a megmérettetés pedig a klasszikus steel 501 dupla kiszállós dartsjáték volt, ahogy idén is az lesz.

– Jelenleg a klubunknak 32 versenyzője van, melyből 12 igazolt játékos, ketten az utánpótlás sorát erősítik. Utóbbiakra különösen büszkék vagyunk. Az egyik ifink kategóriájában tartja az idei nemzeti bajnokság második helyét. Az NB III-ban két csapattal vagyunk érdekeltek, a 2. csapatunk pedig jelenleg csoport­első, és már csak egy forduló van hátra, így biztosra vehető, hogy az országos döntőbe jutott az NB II-es feljutásáért – sorolta büszkén Szabó Róbert.

Az elnök kiemelte, fontos az egyesület számára az utánpótlás-nevelés. A vasárnapi döntő korlátozás nélkül látogatható, a belépés díjtalan, a mérkőzéseket pedig kivetítőn is lehet nézni. – Biztos, hogy izgalmas lesz a verseny mind a résztvevők, mind pedig a nézők számára, így mindenkit várunk, aki szereti a dartsot – mondta végül az egyesület elnöke.

Címkék#darts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!