Sopron

2021.11.30. 19:00

Elismerést kapott a táncegyüttes

A soproni Testvériség Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes újabb sikereket ért el a színpadon. A Csoltói házaspár által színpadra vitt koreográfia kapott különdíjat a Körmenden megrendezett Lajtha László Koreográfiai Versenyen.

kisalfold.hu

– A nyugat-magyarországi régió legszínvonalasabb rendezvénye ez, itt mutatják be a csoportok legújabb táncaikat, melyeket a meghívott szakmai zsűri értékel. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hisz a magyar táncegyüttesek között mi voltunk egyedül nemzetiségiek. Mindezek ellenére úgy indultunk neki, hogy díjjal térjünk haza – mondta el Csoltói József, a Testvériség Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes vezetője. A megmérettetésen a Sopron és környéke „hienz” és Brennbergbánya néphagyományainak példaértékű színpadra állításáért a szakmai zsűri a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség különdíjával jutalmazta az együttest.

A soproni táncegyüttestől összesen 33-an álltak a színpadra, köztük zenészek, táncosok több generációja, akiknek egy technikus segítette a munkájukat. A színpadi előadásban brennberg- bányai kőszénbányába érkező német, cseh, morva, ausztriai és lengyel munkások által fennmaradt hagyományokból adott ízelítőt Csoltóiné Szalai Márta és Csoltói József Glück auf Brennberg – „Jó szerencsét, Brennberg!” című táncával.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!