71 diákcsapat

2022.03.28. 14:11

Lezárult a történelmi vetélkedő Sopronban - sok-sok fotó

A soproni népszavazás emlékére hirdette ki tavaly a Soproni Tankerületi Központ az országos történelmi vetélkedőt középiskolás diákok számára, aminek a végső megmérettetését szombaton tartották meg.

kisalfold.hu

Korhű ruhát öltöttek a Civitas Fidelissima történelmi vetélkedő döntősei a végső megmérettetésen. Fotó: Szalay Károly

A Sopronban és környékén 1921-ben tartott sorsdöntő népszavazás 100. évfordulója alkalmából kihirdetett, Civitas Fidelissima történelmi vetélkedőre összesen 71 csapat és több mint 210 tanuló regisztrált. A szombati döntőre nyolc csapat érkezett Budapestről, Salgótarjánból, Békéscsabáról, Dunaújvárosból, Győrből és Sopronból, hogy összemérjék a tudásukat a Liszt-központban.

 

A fődíj megszerzéséért a csapatok kreatív és élményekben gazdag feladatokat oldottak meg, és szakértő zsűritagok előtt mérték össze tudásukat. A megmérettetésen végül a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium diákjai teljesítettek a legjobban és a Széchenyi Fiúk vitték haza a fődíjat. Második helyezett a BelvárTrió lett, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumból, a harmadik helyen pedig a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégiumból a NagyMaSzab csapat végzett. A helyezésekért járó díjakat a soproni önkormányzat ajánlotta fel.

 

A legjobb kisfilmért járó különdíjat a BelvárTrió vitte haza, amit az Emberi Erőforrások Minisztériu- ma ajánlotta fel. A versenyen a legjobb divatbemutatóért járó különdíjat is kihirdették, amit a salgótarjáni Hazatértek kaptak a Klebelsberg Központ felajánlásával.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!