Kultúra

2022.02.22. 21:00

Ingyenes színházi előadás diákoknak Sopronban

Összesen hatszor láthatták A csodatévő lány című táncjátékot a Sopron Balett előadásában azok a hetedikes diákok, akik a Lázár Ervin Program keretében részt vettek a Soproni Petőfi Színház programján. A kísérőkkel együtt 1512 fiatal jutott el a kulturális intézménybe.

Munkatársunktól

A soproni színház 2019 tavasza óta vesz részt a Lázár Ervin Programban. A kormányzati kezdeményezés célja, hogy minden 1–8. évfolyamon tanuló diák évente egyszer ingyenesen, azaz ajándékként eljuthasson színházi, cirkuszi és komolyzenei előadásokra, koncertekre, valamint táncos produkciókra.

 

A soproni színház azt tűzte ki célul, hogy a tánc formavilágával is találkozzanak az iskolákban a tanulók, hogy megszeressék ezt a műfajt. Ezt előtérbe helyezve a Lázár Ervin Program keretében most A csodatévő lány című előadást tekinthették meg Alekszej Batrakov rendezésében és koreográfiájával a teátrumban. Soproni, pápai és sárvári tankerületekből érkeztek gyerekek a produkcióra. Jöttek iskolások Farádról, Nagycenkről, Fertőszentmiklósról, Hegykőről, Lövőről, Fertődről, Peresztegről, Fertőszéplakról, Kópházáról, Ivánról, Harkáról, Sopronhorpácsról, Ágfalváról, Zsiráról, Sopronkövesdről, Rábatamásiból, Szilból, Csornáról, Kónyból, Szanyból, Bágyogszovátról, Bősárkányból és Sopronból.

 

A diákokkal az előadások előtt, majd utána Németh Ervin, a soproni színház nevelési programjának vezetője beszélgetett a látottakról, segítve a történet megértését, a szereplők tulajdonságainak a megfogalmazását, a tánc formanyelvének megismerését. Az interaktív beszélgetésben nyitottan, partnerként vettek részt a fiatalok. A Lázár Ervin Program folytatódik a soproni színházban. A most készülő Árgyilus és Tündér Ilona mesetáncjátékot és a Hétszínvirág mesés táncjátékot májusban láthatják majd a gyerekek a kezdeményezés keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!