Rövidhírek

2021.07.04. 11:00

Semmelweis Ignácra emlékeztek Győrben – galéria

Három éve a Radnóti Miklós utcában ünnepélyes keretek között adták át az anyák megmentőjének mellszobrát, amelyet azóta minden évben megkoszorúznak. Az idei Semmelweis-napi ünnepségen részt vett dr. Schmidt Péter főorvos, akinek rendelője előtt látható a szobor és aki rengeteget tett is tesz azért, hogy Semmelweis Ignác örökségére méltóképp emlékezzen az utókor.

kisalfold.hu

– Mindennap, mikor bezárom a rendelőt és rápillantok a szoborra, eszembe jut, milyen fontos dolgot tett Semmelweis Ignác – mondta el az ünnepségen, majd azt is hozzátette: a kiváló orvost saját kora nem ismerte el, ma viszont már életnagyságú szobra van Chicagóban a világ tíz legnagyobb orvosa között.

Szeles Szabolcs alpolgármestere szintén megkoszorúzta a mellszobrot és elmondta, hogy Semmelweis Ignác felfedezése a pandémia legyőzésében is kulcsszerepet játszott. Emellett azt is hozzátette, hogy nagyon hálásak dr. Schmidt Péter főorvosnak, hogy minden évben megszervezi a megemlékezést. A szoboravatás után a résztvevők megkoszorúzták a rendelőben 2000-ben felavatott Semmelweis Ignác-emléktáblát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!