Rábaköz PRINT

2019.01.15. 07:48

Három év, 167 millió forint: elkészült a Vargyas utca Kapuváron

Kapuvár egyik legrégebbi, és egyben ma is egyik kiemelten forgalmas utcája, a Vargyas utca, ami az idei télre megújult. A közlekedők decembertől már teljes hosszában használhatják.

kisalfold.hu

[namelink name="Hámori György"] polgármester elmondta: az önkormányzat saját forrásból több útszakaszt is megjavított az elmúlt években, ezek közül a legnagyobb beruházás a Szent István király utcát a Damjanich utcával összekötő Vargyas utca burkolatának és vízelvezetésének rendbetétele volt. A javítás három ütemben valósult meg.


Eredetileg sorban haladtak volna északról dél felé a szakaszok felújításával, ám az Esterházy Pál–Vargyas utca sarkán lévő társasház építése miatt módosítottak a sorrenden, így ezt a részt előrébb sorolták az ütemtervben. Az új ház előtti tér rendezését, parkolóhelyek kialakítását és a közvilágítás építését szintén a város finanszírozta mintegy 70 millió forintból.

Hámori György polgármester

Elsőként a Damjanich és Felsőmező utcai szakasz készült el, 33 milliós költséggel, még 2016-ban. Mivel itt csak az útépítést kellett finanszírozni, az igazán költséges beruházások a további évekre maradtak. 2017-ben a 85.sz. főút és Esterházy sétány közötti szakaszon maga az útépítés 21 millió forintba került, a főút és a Nyárfa utca közötti csapadékvíz elvezetésre pedig 27 milliót kellett költenie a városnak. 16 millióért épültek egyébként a parkolók az új tömbház elé, a közvilágítás áttervezése és átépítése pedig további négy milliót vitt el. A kimaradt középső szakasz, az Esterházy sétány és a Felsőmező utcai munkák értéke 64.5 millió forint volt.


Az utca befejezése a 2018-as esztendőre maradt. A télire fordult időjárás ellenére a használhatóság miatt a kopóréteg is felkerült az útra, az abban keletkező hibák és a padka javítására, murvázására a tavaszi időszakban kerül majd sor. 

A város a teljes beruházást pályázati forrás igénybevétele nélkül, önerőből, összességében 167 millió forintból valósította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!