Rábaköz PRINT

2018.03.28. 08:40

Sportcsarnok és sorház lesz a húsgyár területén Kapuváron és uszoda is épül

Jövőre 750 millióból sportcsarnok épülhet Kapuváron, a volt húsgyár területén. A víztorony mögötti 1,5 hektáros telken a tervek szerint sorházakat húz fel a város.

Kustor Réka

Húsgyár volt, sportcsarnok lesz – A nagyobb húsgyári terület egy részén kap helyet a sportlétesítmény, de a fennmaradó terület hasznosítására is megvannak a tervek.

Multifunkciós sportcsarnok épülhet Kapuváron – jelentette be kedden Hámori György polgármester. [namelink name="Gyopáros Alpár"] országgyűlési képviselő pedig még egy idén elkészülő tanuszodát is ígért mellé. A tanuszoda a kerékpároscentrum mellett kap helyet. Jelenleg a kivitelező kiválasztása zajlik.

Hámori György visszautalt arra, hogy nagy lépés volt a város életében a húsgyár területének megszerzése. „A volt dolgozók és családtagjaik érthetően ma is erős érzelmi szálakkal kötődnek a gyárhoz„ – mondta, hozzátéve: hosszú előkészítő munka során kerestek új funkciót az épületegyüttesnek.

Látványterv – így fog kinézni az elképzelések szerint a Kapuvár Városi Sportcsarnok.

A három sztenderd, kosárlabdapálya nagyságú küzdőtér megfelelő infrastrukturális hátteret biztosít három, párhuzamosan zajló testnevelésórának vagy sportfoglalkozásnak is.

„Elindult a korosztályos képzés, sőt, már az első győzelmét is elérte a kosárlabdacsapat” – beszélt a kapuvári kosárlabdázás első lépéseiről [namelink name="Fűzy András"], a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja. Hozzátette, a beruházás főösszege bruttó 750 millió forint. Ennek egyharmadát a város, a fennmaradó részt a helyi vállalkozások társasági adója fedezi.

„Az építési engedély jogerős, a kiviteli tervek egy-másfél hónapon belül elkészülnek.„

[namelink name="Hámori György"] polgármester szerint a jelenlegi tornacsarnokot már kinőtte a város. Az akár 600 néző befogadására alkalmas új komplexum a sport mellett kulturális rendezvények helyszínéül is szolgálhat majd.

A húsgyár két részre tagolódik. A víztorony mögötti, 1,5 hektáros területen sorházas beépítésű terület kialakítását tervezik. A telkek iránti érdeklődést jól példázza, hogy a Felsőmező utcában kialakított parcellák mind elkeltek. A nagyobb húsgyári terület egy részén kap helyet a sportlétesítmény, de a fennmaradó terület hasznosítására is megvannak a terveik.

„Habár zöld utat kapott a beruházás, a megvalósításig még nagyon sok teendő van. Mivel még zajlanak a bontási munkálatok, az új városi csarnok reális kivitelezésének kezdete 2020 lesz” – tette hozzá.

További sportparkok

„A kapuvárihoz hasonló sportparkok épülnek Csornán, Rábapordányban, Ikrényben és Ivánban. A járásközpontokban, Csornán, Téten és Kapuváron épül tanuszoda„ – mondta a tájékoztatón Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!