Rábaköz PRINT

2016.07.05. 15:33

Veréb Fesztivál 2016 Csorna - Szelídülő hangyák, visszatérő verebek

Visszatér a Veréb Fesztivál Csornára. Két év kihagyás után idén július 29-én és 30-án várják a szórakozni vágyókat a kemping és strand területén. Első nap a Csík zenekar muzsikál.

Cs. Kovács Attila

Kétévnyi kihagyás után ismét megrendezik a csornai Veréb Fesztivált. Sorban a kilencedikre készülnek a szervezők, a mostanit azonban sokkal könnyedebb stílusban képzelik el, szélesebb réteg érdeklődésére számítva. Az első napon, július 29-én például a Csík zenekar lesz a Veréb Fesztivál vendége.


A Szorgos Hangya Egyesület ezelőtt tizenegy évvel szervezte meg az első Veréb Fesztivált Csornán. A helyiek felkapták a fejüket és az idősebbek nemtetszésüknek adtak hangot, hiszen elsősorban a nem mindenki ízlésének megfelelő punk-rock zenekarok és rajongóik vonultak fel a városban. A stílus aztán egyre populárisabb lett, a rendezvény pedig elfogadottá vált a Rábaközben. Nem sok olyan esemény van ugyanis, melyre több ezer ember kíváncsi minden évben. A fesztivál ilyen volt.

"Új stílusirányzatokat határoztunk meg és próbálunk minél szélesebb réteget megszólítani."

Horváth Szabolcs

A szervezők 2013-ban váratlan bejelentést tettek: befejezték és a Szorgos Hangya nem szervez több Veréb Fesztivált. Két évig tartották is magukat ehhez, idén viszont ismét megjelentek a rendezvény plakátjai.


– Akkoriban a tanulás és a magánélet, illetve a szigorodó jogszabályok miatt döntöttünk úgy, hogy abbahagyjuk.

Horváth Szabolcs és Bognár András, az idei Veréb Fesztivál szervezői. A régi-új rendezvénnyel szélesebb rétegeket szólítanak meg.


A korábbi fesztiválozók és zenekarok közül azonban sokan kerestek meg bennünket és kérték a folytatást – mondta most Bognár András főszervező. – Időközben kialakult az együttműködés Horváth Szabolccsal és úgy döntöttünk, belevágunk ismét.


Horváth Szabolcs a farádi mulató vezetőjeként jól ismeri, miként kell kiszolgálni a szórakozni vágyók igényeit, több sikeres környékbeli rendezvény köthető a nevéhez.


– Új stílusirányzatokat határoztunk meg és próbálunk minél szélesebb réteget megszólítani – fogalmazott Horváth Szabolcs. – Első napon, pénteken a Csík zenekar ad koncertet, előzenekaruk egy tehetséges, feltörekvő erdélyi csapat, a Bagossy Brothers Company lesz. A későbbi órákban színpadra lép a Kistehén és a Fish! zenekar is. Külön színpadot biztosítunk a helyieknek, így fellép nálunk a Garabonciás együttes és az Eve Six, de a Pántlika néptáncegyüttes is szórakoztatja a közönséget. Szombaton hallhatják az érdeklődők például az Intim Torna Illegált, a Dorothyt, az Alvin és a Mókusokat és visszatérő együttesünket, a Rózsaszín Pitbullt is. A koncertek után, a hajnali órákban DJ Palotai és Sikztah gondoskodik a jó hangulatról.


Lesznek természetesen kísérő programok is a Veréb Fesztiválon. A szervezők kiemelték a HétFő Kézilabda Club bemutatóját, Ángyán Csilla fazekas, népi iparművész kézműves- foglalkozását, a vízi aerobikot és a rábaköziperec-evő versenyt.


Bővebb információkat a www.verebfeszt.hu oldalon lehet olvasni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!