Rábaköz PRINT

2016.05.17. 12:39

Citerások találkoznak

A közelmúltban ünnepelte alapításának kilencedik évfordulóját a szili Linkószer Citerazenekar Egyesület.

kisalfold.hu

Az alapítók akkor már néhány éve együtt muzsikáltak, elnöküknek Perlaki Györgyöt választották. Legfontosabb céljuk kulturális örökségük óvása, a magyar népdalok gyűjtése, megőrzése és továbbadása.


Előadásaikat falujuk, Szil, illetve a környékbeli települések rendezvényein mutatják be elsősorban. Részt vettek azonban már komoly fesztiválokon is, jártak például a Művészetek Völgyében, az őriszentpéteri Tökfesztiválon és a szombathelyi Savaria fesztiválon. Többször léptek fel Ausztriában és a Felvidéken. A zenekar jó minőségű hangszereken játszik, eredeti és hiteles szili és rábaközi viseletben szerepelnek. Művészeti vezetőjük Kajos László, akinek köszönhetően változatos repertoárt tudhat magáénak a Linkószer zenekar. A rábaköziek mellett hazánk szinte valamennyi tájának népzenéjét ismerik.


A Linkószer Citerazenekar hagyományos rendezvénye a pünkösdi Rábaközi Citerás Találkozó, melyet vasárnap tartanak. A közönséget délután három órára várják a tájház és a kultúrház közötti térre. A találkozón fellépnek a helyi Szent István Általános Iskola néptáncosai, a Szili Életmód Klub, a kenyeri Rábamenti Citerazenekar, a jókai Pengettyű Citerazenekar, a Bogyoszlói Népdalkör, az ősi Vadrózsa Citerazenekar  és a házigazda citerások. A rendezvény idején kézművesvásáron nézelődhetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!