Rábaköz PRINT

2014.11.24. 20:49

Kazán robbant fel egy csikvándi családi házban

A robbanásban senki sem sérült meg, azonban az épület hátsó része lakhatatlanná vált, kidőlt a fal.

kisalfold.hu



Az isteni gondviselés volt azzal a három csikvándi kisnyugdíjassal (egy házaspárral és az egyikük testvérével), akiknek a kazánja hétfő este felrobbant. Egyik rokonuknál, aki egyébként épp a falu polgármestere, voltak vendégségben, ekkor történt a robbanás. 

A megyei katasztrófavédelem sajtóreferense elmondta: valóban a vegyes tüzelésű kazán robbant be. Csikvánd a megyehatáron van, a vonulás szempontjából a pápai tűzoltó parancsnoksághoz vannak a legközelebb, így elsőként ők is vonultak ki a helyszínre.

Tűz azonban nem keletkezett a robbanásban, így beavatkozniuk sem kellett, a helyszínt természetesen biztosították, amíg szükséges volt. 

Az anyagi kár jelentős, a ház hátsó fala bedőlt, az ablakok betörtek, több helyiség, leginkább a konyha megrongálódott, nappali világosságban bizonyosan a többi részletre is fény derül. A fűtést ki kellett kapcsolni, így a ház jelenleg lakhatatlan.

 Estére ki kellett költöztetni a családot - úgy tudjuk, a rokonok segítenek.

Korábban:

Felrobbant a vegyes tüzelésű kazán egy családi házban a Csikvándon, a Hunyadi János utcában.

 A robbanásban senki sem sérült meg, azonban az épület hátsó része lakhatatlanná vált, kidőlt a fal, két szobában pedig nincs fűtés.

 A házban hárman laktak, elhelyezésükről a polgármester gondoskodik. A helyszínre a pápai hivatásos tűzoltókat riasztották - közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!