Rábaköz PRINT

2014.11.24. 11:51

A falujáért hagyta el a munkahelyét

A közösség összekovácsolását fontos feladatának tartja Zsebeháza új polgármestere. Kovátsits Zoltánné a szili önkormányzati hivatalban dolgozott korábban, de falujáért feladta munkahelyét.

Cs. Kovács Attila

„Úgy látszik, a helyiek változást akartak és örülök neki, hogy így döntöttek" – mondta a Kisalföldnek Zsebeháza új polgármestere. Kovátsits Zoltánné nem idegen területre érkezett, hiszen ezt megelőzően hét évig a szili polgármesteri hivatalban dolgozott. Köztisztviselőként lakóhelye pénzügyeit is intézte többek között.

Munkaviszonyát azonban kénytelen volt megszüntetni, mivel a törvény szerint összeférhetetlen polgármesteri tisztségével.

– Férjemmel közösen döntöttük el, hogy vállalom a község irányítását – fogalmazott. – Egyébként már nyolc évvel ezelőtt is foglalkoztatott a gondolat, hogy polgármester legyek, de akkor családi és munkahelyi okok miatt nem mérettem meg magam. Most viszont úgy döntöttem, szívesen kipróbálnám a közigazgatásnak egy másik részét. Nem ismeretlen tehát ez a pálya, hiszen a közös önkormányzati hivatalban pénzügyesként volt rálátásom a dolgokra.

Kovátsits Zoltánné társadalmi megbízatású községvezető lett. Később szeretne – ha nem is nyolc órában – munkát vállalni, hogy a „nyugdíjévei" gyarapodjanak.

– Egyelőre azonban a falura koncentrálok. Mindenekelőtt szeretném az elmúlt években egy kissé meglazult kapcsolatokat erősíteni, a faluközösséget összekovácsolni. Sok olyan dolog van, ami nem pénzkérdés, többek között ez is. Érzem magam mögött a támogatást és számítok a helyiek összefogására, segítségére. A társadalmi munkára, az ügyes kezű helybeli mesterekre. Zsebeházának nincsenek intézményei, így ebből eredő feladat sincs. A középületek, közterületek az elmúlt tizenkét évben pályázati támogatásoknak is köszönhetően megszépültek. Út- és járdafelújítás van hátra, illetve a kultúrház mögötti udvart szeretném rendbe tetetni.

Kovátsits Zoltánné

Kovátsits Zoltánné
Zsebeháza lélekszáma az utóbbi években emelkedett, jelenleg 144. Megfigyelhető, hogy a falu fiataljai nem vágyódnak el a községből, inkább otthon alapítanak családot. Jó példa erre a most megválasztott polgármester is, hiszen nemcsak ő, de két testvére is a szülőfaluban maradt.

– Szeretném, ha ez a jelenség továbbra is jellemző lenne a településre. Szerethető a mi kis falunk, csak meg kell találni azokat az értékeket, melyek miatt érdemes itt letelepedni – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!