Rábaköz PRINT

2014.10.20. 13:46

Csak együttműködve tudunk jól dolgozni

A folyamatban lévő ügyeket tekintette át a napokban Csorna új polgármestere. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin a városháza dolgozóit is megnyugtatta.

Cs. Kovács Attila - Kisalföld napilap


– Kényelmes a polgármesteri szék?

– A bútordarab igen, de a tisztség, már most látom, embert próbáló. Egyelőre igyekszem felmérni a folyamatban lévő ügyeket és egyfajta fontossági sorrendet felállítani.

– Beszélgetésünkre éppen a Büdös-árok mellől érkezett. Ott mi a baj?

– Rendszeresek a lakossági panaszok és azon vagyok, hogy személyesen nézzek utána mindennek. Nem akarok megelégedni a helyszínen készített fényképekkel, látni szeretném, mi a gond, van-e egyáltalán. A Büdös-ároknál a vízelvezetéssel vannak problémák.

– Az átadás-átvétel megtörtént már a hivatalban?

– Hétfőn kerítünk rá sort.

– Turi Györggyel beszélt a választás óta?

– Igen, személyesen múlt hétfőn találkoztunk és akkor gratulált.

– Kedden lesz az új testület alakuló ülése, amikor döntenek a bizottsági struktúráról és az alpolgármester személyéről. Hányan lesznek?

– Egy főállású alpolgármesterben gondolkodunk, a személyét kedden jelentem be. Azért javaslom a főállásút, mert nem csak egy helyettesre van szükségem, aki a távollétem idején képvisel. Ha végig akarjuk vinni a programunkat, akkor rengeteg munka vár ránk. Az alpolgármesternek is külön ügyei, projektjei, egész embert kívánó feladatai lesznek. A bizottságokról még egyeztetünk.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin: Azon vagyok, hogy személyesen nézzek utána mindennek.
Dr. Bónáné dr. Németh Katalin: Azon vagyok, hogy személyesen nézzek utána mindennek.


– A napirendje mennyire változott meg hétfő óta? El tudja vinni a gyerekeket iskolába?

– Reggel mindenképpen viszem őket, de délután már nem feltétlenül tudok értük menni. Ugyan kicsik még, de ahhoz már elég nagyok, hogy megértsék, ez egy új helyzet. Amikor azonban együtt vagyunk, azt kihasználjuk és csak rájuk koncentrálok.

– A választás estéjén azt mondta, egyik első feladata lesz, hogy megnyugtassa a városháza dolgozóit. Sikerült?

– Tartottunk egy megbeszélést a hivatal valamennyi dolgozójával. Minden változás bizonytalanságot szül, s ez érzékelhető volt nálunk is. Én azt kértem a kollégáktól, hogy mindenki lelkiismeretesen végezze el a munkáját. Hozzátettem, csak együttműködve tudunk dolgozni. Szükségünk van egymásra. Az irodám nyitott: inkább itt beszéljük meg a dolgokat, s ne a folyosón vagy a városban keressék a megoldást.

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!